MEB'de kadrolaşma iddiaları

Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) kadrolaşma iddiaları... Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan'ın yaptığı açıklamalara göre, MEB'in açtığı sınavlara katılmayan 6 kişi çeşitli okullara atandı.

Yayınlanma: 16.02.2009 - 08:38
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fen, Sosyal Bilimler, Spor ve Anadolu Liselerine Öğretmen Seçme Sınavına katılmayan 6 kişinin atamasını yaptığı ortaya çıktı. Bu öğretmenlerden bir tanesinin de yazılı sınava girmeden mülakatlara çağrıldığı iddia edildi.

Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 28 Haziran 2008 tarihinde yaptığı Fen, Sosyal Bilimler, Spor ve Anadolu Liselerine Öğretmen Seçme Sınavına katılmayan 6 kişinin bu okullara atamasının yapıldığını iddia etti.

Bostan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan listeye göre yazılı sınava ve mülakata girmediği halde Anadolu Lisesi İngilizce branşına 3 kişinin, mülakatlara girmeyen 2 kişinin atamasının yapıldığını söyledi. Bostan, bir öğretmenin de yazılı sınava girmemesine rağmen mülakata çağrılarak atandığını kaydetti.

Bostan,yazılı sınav ve mülakata girmeden atanan öğretmenlerin Zübeyde Oğuz (Zonguldak İ.M.K. B. Anadolu Öğretmen Lisesi), Zeynep Güler (Ordu Anadolu Öğretmen Lisesi) ve Şerif Hasan Demirci (Bursa-Mustafakemalpaşa Anadolu Öğretmen Lisesi) olduğunu kaydetti.

 

MEB'in durumu ortada

Bostan, mülakat sınavına girmediği halde ataması yapılan İngilizce öğretmenlerinin ise Serkan Gökalp (Mersin-Erdemli Anadolu Öğretmen Lisesi), Şenol Tekin (Balıkesir Anadolu Öğretmen Lisesi) olduğunu kaydederken Şenol Kublay isimli öğretmenin ise yazılı sınavına girmediği halde mülakat sınavına çağrılarak atamasının Manisa-Demirci Anadolu Öğretmen Lisesi'ne İngilizce öğretmeni olarak yapıldığını duyurdu. Bostan, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın durumu ortada, yoruma gerek var mı?" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler