Felipe Melo'dan sezon değerlendirmesi

Sezonu Galatasaray'da kiralık olarak geçiren Brezilyalı futbolcu Felipe Melo, Galatasaray-Fenerbahçe derbisine övgülerde bulundu.

Yayınlanma: 21.05.2013 - 19:54
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray'da üst üste ikinci sezonunu kiralık olarak tamamlayan Felipe Melo, takımının bu sezonki performansından, şampiyonluğa, Fenerbahçe ile olan çekişmelerine, Elazığspor maçında kurtardığı penaltıya ve milli takım kariyerine ilişkin pek çok konuda İtalyan spor gazetesi La Gazzetta dello Sport'a özel bir demeç verdi.
Geçen yıl Fenerbahçe'nin evinde şampiyonluklarını ilan ettikten sonra sarı-lacivertli tribünlere formasını gösterdiği hatırlatılan Melo, "Bu yıl yine yaptım. Bu sadece sembol bir fotoğraf değil, kazananın fotoğrafı. Çünkü Galatasaray, bir önceki sezonu oldukça kötü bir şekilde geçirmişti. Onlar ise şampiyondular. Onların sahasında böyle bir başarıyı yakalamak iki kere güzel oldu" dedi.

Galatasaray-Fenerbahçe maçlarını nasıl bulduğu sorusu yöneltilen Melo, "Brezilya'da oynadığım Flamengo-Vasco da Gama ya da Gremio-Internacional maçları veya milli takım seviyesinde Brezilya-Arjantin maçları, bu derbinin yakınından geçer. Ama burası daha üst seviyelerde. Galatasaray-Fenerbahçe maçı gibi bir derbi görmedim. Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşması ayrı bir şampiyona gibi" ifadelerini kullandı.

Türk taraftarların, İtalyan taraftarlarına göre daha ateşli olduğunu aktaran Melo, "Güney Amerika'daki gibi tutku ve güzel oyun var. Burası tam anlamıyla çılgın. Kupada ikinci lig takımıyla oynamaya gidiyorsunuz, 70 bin kişi izlemeye geliyor" şeklinde görüş belirtti.

"Sadece Melo'nun Galatasaray'ı değil"

"Felipe Melo'nun Galatasaray'ı bu mu?" şeklindeki soruya yıldız futbolcu, "Bu sadece benim değil. Muslera, Eboue alındı ve biz bir aileye dönüştük. Belki bugünkü gibi güçlü değildik ama birdik, koşuyorduk ve mücadele ediyorduk. Ben bu mekanizmanın önemli bir parçasıyım ama tek ben değilim" yanıtını verdi.

Takıma bu sezon Didier Drogba ve Wesley Sneijder'ın katılmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Felipe Melo, yüksek hedeflere varmak için kupalarda deneyimli büyük oyunculara ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Melo, Galatasaray'ın Bayern Münih, Barcelona, Real Madrid, Manchester United seviyesine gelmek için kazanma mantalitesine sahip bir şekilde doğru yolda olduğunu belirterek, yaz transfer döneminin nasıl geçeceğini ve büyük transfer olup olmayacağını hep birlikte göreceklerini kaydetti.

"Terim, her şeyi kazanmış bir imparator"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'den övgü dolu sözlerle bahseden Brezilyalı, "Burada her şeyi kazanmış bir imparator. Çok başarılı. Ben hep büyük hocalarla çalıştım. Prandelli benim için bir efsanedir. Emery, Dunga, Luxemburgo, sadece bir ay çalışmama rağmen Conte de aynı şekilde. Bana göre; büyük antrenör, sizi çalıştıran antrenördür. Bu hocalarla gerçekten çok çalışmalısınız" şeklinde konuştu.

Elazığ'da kaleye geçmesi


Sezon içinde Sanica Boru Elazığspor ile deplasmanda oynadıkları maçın son anlarında kırmızı kart gören Muslera'nın yerine başka oyuncu değiştirme hakkı kalmadığından kaleye geçtiği hatırlatılan Melo, "Daha önce hiç bunu yapmamıştım. Çocukken plajda oynarken bir kere böyle kaleye geçmiştim o kadar. Elazığ'da oynanıyordu maç ve rakip golü atsa Fenerbahçe'nin bize yetişme ihtimali vardı. Buna izin veremezdim, bunun için eldivenleri ben aldım. 'Tanrı benimle, bunu yapacağım' dedim ve kurtardım" diye konuştu.

İtalya Serie A değerlendirmesi


İtalya Ligi Serie A'yla ilgili değerlendirmesinde ise Melo, herkesin beklediği gibi Juventus'un şampiyon olduğunu, bu sezon Milan ve Napoli'yi de beğendiğini söyledi.

Felipe Melo, sezonu 9'uncu sırada tamamlayan Inter için de, "FC Inter, benim oynadığım dönemdeki Juventus'a benziyor" dedi.

Melo, bu sene yapılacak olan Konfederasyon Kupası'nda Brezilya Milli Takım kadrosuna giremediğini ancak gelecek yıl Brezilya'da yapılacak Dünya Kupası'nda kadroda yer almayı umduğunu ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler