'Yoğurda katarsan ayran, rakıya koyarsan bayram'

Alkol yasağıyla ilgili yasa önerisi görüşülürken CHP’liler üyelere ayran dağıttı. CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, "Ayranı 'milli içki' diye ikram ediyorsanız ben de rakı istiyorum. Bizim milli içeceğimiz sudur, yoğurda katarsan ayran olur, rakıya koyarsan bayram olur" diye espri yaptı.

Yayınlanma: 21.05.2013 - 17:25
Abone Ol google-news

Alkol yasası olarak bilinen ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Milli içkimiz ayrandır” sözlerinin ardından TBMM’ye sunulan yasa önerisinin Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde CHP’li Ferit Aslanoğlu üyelere ayran dağıttı.

Alkol yasaklarını genişleten yasa önerisinin Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeleri renkli görüntülere sahne oldu. CHP’li komisyon üyesi Aslanoğlu, komisyon salonuna “Evet ne içiyoruz. Bira içen, şarap  içen? İsteyen istediğini içer. Herkese ayran getir. Ne kadar ayran varsa getir” diyerek girdi. AKP’li Süreyya Sadi Bilgiç önerinin geneli üzerinde sunum yaptı. Bilgiç, öneri ile alkol kullanımının yasaklanmadığını savunarak “Gençlerimizin alkolden korunması amacıyla reklam ve tüketime sınır getirmek amaçlanıyor. Avrupa ülkelerine, medeni ülkelere baktığınızda benzer sınırlamalar var” dedi. Bilgiç önerinin ilk halinden geri dönüşün söz konusu olmadığını belirterek çerçevenin daha net çizildiğini kaydetti.

CHP’li üye Aydın Ayaydın’ın muhalefet şerhini okuması sürerken salona görevliler tarafından ayran getirildi. AKP’li Bilgiç, “Yanlış anlaşılmasın, ayranlar Sayın Aslanoğlu’nun ikramıdır” dedi. CHP’li İzzet Çetin’in “O zaman ben de rakı istiyorum” sözleri üzerine komisyon başkanı Lütfü Elvan “Ayrandan rahatsız olan mı var? Milli içeceğimiz” diye konuştu.

'Yoğurda katarsan ayran, rakıya koyarsan bayram'

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, "Ayranı 'milli içki' diye ikram ediyorsanız ben de rakı istiyorum. Bizim milli içeceğimiz sudur, yoğurda katarsan ayran olur, rakıya koyarsan bayram olur" diye espri yaptı.

‘Yasaklar önleyemez’

MHP’li Erkan Akçay, “Öneride sadece alkole ilişkin düzenlemeler yer almaktadır. Uyuşturucu ile ilgili bir düzenleme yapılmamaktadır. Bu konularda AKP’nin bir programı var mıdır, bilmiyoruz. Anayasa, gençleri alkol düşkünlüğünden koruma görevi veriyor. Yasa önerisinde alkol düşkünlüğüne ilişkin madde yok. Bu yasa ile alkolün zararlarına ilişkin bir makale bile yazılamayabilir. AKP gençleri alkolden yasaklarla korumak istemektedir ama tarihin hiçbir bölümünde yasaklar istenmeyen davranışı önleyememektedir. AKP döneminde 15 ve yaş üzeri kişilerde kişi başına alkol tüketimi 1  litreyi aşmıştır” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler