Türk Metal Sendikası'nın miting açıklaması

''Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz Mitingi''nde meydana gelen olaylar dolayısıyla açıklama yapan Türk Metal Sendikası Genel Yönetim Kurulu, Birleşik Metal İş Sendikası'nın sergilediği tavrın bir grup işçinin Birleşik Metal İş'ten istifa ederek Türk Metal çatısı altına girmeleri olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 16.02.2009 - 10:26
Abone Ol google-news

Türk Metal Sendikası Genel Yönetim Kurulu'nun, ''Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz Mitingi''ndeki olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, ''Birleşik Metal İş Sendikası'nın Kadıköy'de miting alanında sergilediği hırçınlığın sebebi, Bursa'da Grammer fabrikasında çalışan metal işçilerinin, iki gün önce Birleşik Metal İş'ten istifa ederek Türk Metal çatısı altına gelmelerine duydukları öfkedir'' denildi.

Türk Metal Sendikası Genel Yönetim Kurulu, yaptığı yazılı açıklamada, ''sendika Genel Başkanı Mustafa Özbek'in bugüne kadar 'en büyük iyiliği' yaptığı çevrelerin başında, miting alanında 'Hain Özbek Hesap Verecek' diye pankart açan Birleşik Metal İş Sendikası yöneticileri ve üyelerinin geldiği'' savunuldu.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
''Onları hem miting alanında hem de sosyal hayatta ayakta tutan Mustafa Özbek'in liderliğindeki Türk Metal'in imzaladığı sözleşmelerdir. Sendikamıza üye metal işçilerinin zorla miting alanından dışarı çıkarıldığı iddiaları asılsızdır. İşin doğrusu, alandaki Türk Metal üyeleri, miting öncesi yapılan programa uygun olarak, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun konuşmasından sonra alandan ayrılmıştır.
Birleşik Metal İş Sendikası yöneticilerinin tek başlarına sözleşme imzalamak gibi bir yeteneği yoktur. Bugüne kadar daima Türk Metal Sendikası'nın imzaladığı sözleşmeleri sahiplenmişler ve bu sözleşmelerin fotokopisini çekerek, üyelerine kendi marifetleriymiş gibi takdim etmişlerdir. Bu yüzden Birleşik Metal İş yöneticileri, sendikal camiada 'fotokopi sendikacıları' olarak tanınmaktadır.
Birleşik Metal İş Sendikası'nın Kadıköy'de miting alanında sergilediği hırçınlığın sebebi, Bursa'da Grammer fabrikasında çalışan metal işçilerinin, iki gün önce Birleşik Metal İş'ten istifa ederek Türk Metal çatısı altına gelmelerine duydukları öfkedir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler