Rihanna Türkiye'ye geliyor

Dünya çapında geniş bir hayran kitlesine sahip Barbadoslu Rihanna, "Diamonds World Tour" kapsamında İstanbul'da konser verecek.

Yayınlanma: 23.05.2013 - 08:29
Abone Ol google-news

"Vodafone İstanbul Calling" Festivali çerçevesinde 30 Mayıs'ta BJK İnönü Stadyumu'nda gerçekleştirilecek konserde, Rihanna sevilen şarkılarını seslendirecek. Ünlü şarkıcı, İstanbul'un yanı sıra çevre illerden de hayranlarının gelmesi beklenen konserde, turnesine özel hazırlanan pırlanta şeklindeki sahnede dans şovlarıyla seyirci karşısına çıkacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, 26 Mayıs'ta Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda konser verecek.

Topluluk, 2012-2013 sezonunun son periyodik konserini, Türk musikisinin önemli bestekarlarından Bimen Şen'in 140. doğum yıl dönümü dolayısıyla "Bimen Şen'in Anısına" başlığıyla hazırladı.

Fatih Salgar
yönetimindeki koro konserde, Bimen Şen'in eserlerinin yanı sıra Zekai Dede'nin Hisarbuselik takımını da seslendirecek. Konserin solisti Ezgi Köker sahne almadan önce koronun saz sanatçıları, toplu olarak Türk musikisi repertuvarının seçme saz eserlerinden bir seçkiyle müzikseverlerin huzurunda olacak.

CRR İstanbul Senfoni Orkestrası, 25 Mayıs'ta CRR Konser Salonu'nda sahne alacak. Konserde orkestra, Maria Maksakova eşliğinde Meyerbeer, Bizet, Verdi, Mascagni gibi bestecilerin eserlerini yorumlayacak.

İş Sanat, sezona Buika'nın senfonik konseriyle veda edecek. Tutkuyla yorumladığı aşk şarkılarıyla tüm dünyada seyirci ve eleştirmenleri cezbeden "Flamenko Kraliçesi", İstanbul Opera Orkestrası eşliğinde 24 Mayıs'ta İş Sanat Kültür Merkezi'nde dinleyicilerle buluşacak.

Megastar Tarkan, 25 Mayıs'ta Maltepe Üniversitesi Bahar Şenliği kapsamında sahne alacak. Maltepe Üniversitesi Açıkhava Tiyatrosu'ndaki konserde Tarkan, sevilen şarkılarını hayranlarıyla seslendirecek.

İspanyol gitarist ve besteci Paco de Lucia, 30 Mayıs'ta CRR Konser Salonu'nda sahne alacak. Flamenko müziğinin en önemli gitaristlerinden kabul edilen Lucia, dünya turnesi kapsamında İstanbul'da da müzikseverlerin karşısına çıkacak.


Sahne sanatları

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) oyuncuları 28 ve 30 Mayıs'ta Kadıköy Süreyya Operası'nda "Afife" adlı iki perdelik modern baleyi sahneleyecek.

Mekan Artı'da yarın "Şiddet Üçlemesi 1-Ayna", Craft Tiyatro'da "Uğrak Yeri", Sahne Hayal'de "Adiller", Çevre Tiyatrosu'nda "Bir İnfazın Portresi", Şişli Black Out Sahnesi'nde "Dört Mevsim", Ti Performans'ta "Bir Yüzleşme Oyunu", Sahne 3'te "Ben, Nazım, Yaşarken ve Ölürken...", Trump Towers Mall' "Kaplumbağa" ve Gri Sahne'de "Felaket" adlı oyunlar tiyatroseverlerle buluşacak.

Kumbaracı 50'de 25 Mayıs'ta "Yokuş Aşağı Emanetler" ile Gri Sahne'de "Kutlama", 26 Mayıs'ta İş Sanat Kültür Merkezi'nde "On İkinci Gece", 27 Mayıs'ta İkinci Kat'ta "Limonata" ve Garajistanbul'da "Karşılaşmalar" adlı oyunlar sahnelenecek.


Çocuklar için

"İçerisi Dışarısı" adlı çocuk oyunu, 25 Mayıs'ta Akbank Sanat'ta izlenebilecek. Eğlenceli, komik ve sürprizlerle dolu oyun, Londra'da Polka Tiyatrosu'nun Abbey Çocuk Merkezi'ndeki ailelerle yaptığı ortak atölye çalışmaları sonucu oluşturuldu.
"Korkuluk ve Karga" adlı müzikli çocuk oyunu, 25 Mayıs'ta Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.


Sergiler

Vedat Özdemiroğlu'nun yazıları, şiirleri ve karikatürlerinden oluşan "Müsvedde" isimli sergisi yarın Galeri Eksen'de ziyarete açılacak. Çağdaş Erçelik'in sanat yönetmenliğini yaptığı sergide Vedat Özdemiroğlu'nun heykeli de sergilenecek.

Ziyaretçileri yazarın iç dünyasıyla buluşturacak sergi, 27 Mayıs'a kadar açık kalacak.
"Jak İhmalyan: Sürgünde Bir Ressam" adlı sergi, yarından itibaren Sismanoglio Megaro'da gezilebilecek.

Küratörlüğünü Mayda Saris'in yaptığı sergi için sanatçının en verimli dönemini yansıtan resimler, özel koleksiyonlardan derlenerek bir araya getirildi. Fotoğrafın ustası Ara Güler'in sanatçının Moskova'daki atölyesinde çektiği fotoğrafların da görülebileceği sergi, 12 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler