İran 'çekilmeden' rahatsız mı?

İran Dışişleri Sözcüsü, PKK'nin Türkiye sınırları dışına çekilmesiyle ilgili olarak "PKK'nın çekilmesi konusunda yalnızca Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin onayı alınmış, Tahran ve Bağdat'ın da izni alınmalıydı" dedi.

Yayınlanma: 23.05.2013 - 11:01
Abone Ol google-news

Ankara bugün Suriye'yi görüşmek üzere İran Dışişleri'nin Asya'dan Sorumlu Bakan Yardımcısı ve Sözcüsü Abbas Arakçı'yı ağırlayacak. Arakçı'nın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile de görüşmesi bekleniyor. Arakçı salı günü yaptığı basın toplantısında Türkiye'ye Reyhanlı saldırısı konusunda başsağlığı dilemişti.

Fars Haber Ajansı'na göre, İranlı sözcü, o toplantıda PKK'nin Türkiye sınırları dışına çekilmesi konusuna da değindi. Sözcü, "PKK'nın çekilmesi konusunda yalnızca Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin onayı alınmış, Bağdat hükümetinin izni istenmemiştir" dedi.

İranlı Sözcü açıklamalarına şöyle devam etti: "Çekilme başlamadan önce Tahran ve Bağdat'ın da rızası alınmalıydı. Sınırlarda hareketler olduğunda veya kuvvetler kaydırıldığında, bunlar kesinlikle merkezi hükümetlerin de onayı alınarak yapılmalıdır."

Arakçı, "PKK'nın çekilmesi konusunda yalnızca Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin onayı alınmış, Bağdat hükümetinin izni istenmemiştir" dedi.

Irak merkezi hükümeti de, PKK'nin Irak'a çekilmesinden, "istikrarı bozacağı" gerekçesiyle rahatsızlık duyduğunu açıklamış ve konuyu BM Güvenlik Konseyi'ne taşıma kararı almıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler