İzmir'e yeni fuar alanı inşa edilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gaziemir ilçesinde inşa edilecek yeni fuar alanı projesini ''1-2 ay içinde kazma vuracak seviyeye'' getirdiklerini söyledi.

Yayınlanma: 16.02.2009 - 12:35
Abone Ol google-news

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri AŞ'nin (İZFAŞ), Türkiye Hazır Giyim ve Moda Federasyonu ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği'nin desteğiyle düzenlediği 22 Şubat'ta başlayacak ''IF Wedding Fashion- 3. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı''na ilişkin basın toplantısı Swiss Otel Grand Efes'te yapıldı.

Kocaoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada İzmir'in kültürü, iklimi ve insan yapısına fuarcılığın çok uyduğunu, fuarcılığın İzmirlinin genlerine işlediğini, belediye olarak bu alana destek sağlamaya devam edeceklerini bildirdi.

Gelinlik Damatlık Fuarı'nın henüz üçüncüsü düzenlenmesine rağmen, 20 bin metre karelik alana çıktığını ve İZFAŞ fuarları arasında ilk 5'e girdiğini belirten Kocaoğlu, fiziki olanakların tümünün bu organizasyon için kullanıldığını dile getirdi.

İzmir'e yeni fuar alanı kazandırmak amacıyla 4 yıl önce başlattıkları projede önemli bir mesafenin alındığını ifade eden Kocaoğlu, şunları söyledi:
''Geçtiğimiz Cuma günü TOBB ile bu konuda yeni bir toplantı yaptık. Özel sektörle beraber yürütülecek projeyi devam ettirecek 100 milyon TL sermayeli şirkette TOBB'un ortaklığını yüzde 35, Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklığını yüzde 30 olarak belirledik. Yüzde 15-20 arası, arsa bedeli olarak Ege Serbest Bölgesi A.Ş'nin olacak. Geri kalan yüzde 15 ise esnaf ve ihracatçı birlikleri ile İzmir'e gönül vermiş, kaderini bu kentle birleştirmiş iş adamlarından oluşacak. Şirket ana sözleşmesi üzerinde anlaşma böylece sağlanmış oldu. Bu konuda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve fuarlar yetkilisi Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez'e çok teşekkür ediyoruz.''

Kocaoğlu, 330 bin metre kare alanda fuar alanı, kongre merkezi ve otel yapımını içeren projenin önceliği fuar alanlarına vermek üzere etaplar halinde yapılacağını, planlamalar tamamlandıktan sonra işe başlanabileceğini kaydetti.

Projenin başlama ve bitiş süresiyle ile ilgili tarih vermek istemediğini kaydeden Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Proje için 4 yıllık bir hazırlık sürecinden geçtik. Belediyeler ve devlette yemeğin pişmesi zor, yenmesi kolaydır. Yeni fuar alanını 1-2 ay içinde kazma vuracak seviyeye getirdik. Ortaklardan kaynaklanan bir problem olmazsa başlayabiliriz. Olayın siyasi olarak değerlendirilmemesi için seçimden önce temel atmak istemiyorum.''

Kocaoğlu, İZFAŞ'ın zarar etme pahasına fuarcılığa destek verdiğini, kent ekonomisinin bundan önemli oranda katkı sağladığını da sözlerine ekledi.
 

Fuarcılığa verilen belediye destekleri

Türkiye Hazır Giyim ve Moda Federasyonu Fuarlar Komitesi Başkanı Ercan Tan ise İzmir'de fuarcılığa verilen desteğin üst seviyede olduğunu, fuarların sağladığı başarının ardında da bu desteğin yattığını söyledi.

Kendisinin Merter Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanlığı görevini de yürüttüğünü belirten Tan, İstanbul'da arkasında bu kadar desteği olan bir fuarın bulunmadığını belirtti.

Ekonominin zorda olduğu, tüm kurumların reklam ve fuardan kaçtığı bir dönemde İzmir'de fuarların büyütülmesi için yatırım yapılmasının sevindirici olduğunu dile getiren Tan, ''Biz İstanbul'da bu kadar güzel fuarlar yapamıyoruz. Belediyelerin desteğini İstanbul'da göremiyoruz. İnşallah orada da bu zihniyet gelişecek. Maalesef bu konular İstanbul'da bizleri hep teğet geçiyor. İzmir'de düzenlenen bu fuar bir niş fuar olmasına rağmen bu metre kareleri bulabiliyor. İstanbul olarak burada fuarcılığa verilen desteğe imreniyoruz'' diye konuştu.
 

Gelinlik firmaları paris yolcusu

Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Nedim Örün ise 22-25 Şubat 2009 tarihlerinde Kültürpark Fuar Alanında 20 bin metre karelik alanda düzenlenecek fuara çoğu İzmir'den 140 firmanın katılacağını, 23 ülkeden 300 profesyonel ziyaretçiden teyit aldıklarını ifade etti.
Firmaların krize rağmen fuara katılmaktan kaçınmadığını ifade eden Örün, İzmir'in en büyük üçüncü uluslararası fuarı olmayı hedeflediklerini dile getirdi.

İzmir'i gelinlik, damatlık ve abiye konusunda Avrupa'da bilinen merkezler arasına sokmaya çalıştıklarını bu kapsamda fuar sonrası bir tanıtım kampanyası başlatacaklarını dile getiren Örün, Fransa'da Türkiye Yılı olarak belirlenen 1 Temmuz 2009 - 31 Mart 2010 tarihleri arasında, Paris Büyükelçiliği'nin desteğiyle bir defile ve tanıtım organizasyonu yapacaklarını dile getirdi. Örün, bu etkinliğe İzmir'deki fuardan seçilecek 10 firmanın katılacağını kaydetti.
Fuarın açılış galası defilesini yapacak Modacı Zeynep Acar ise gelecekte gelinlik deyince akla gelen ilk ismin İzmir olması için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Toplantı sonrası Zeynep Acar'ın, gala defilesinde sergileyeceği 25. Yıl Avantgarde Koleksiyonu'ndan örnekler sunuldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler