"Amacı dışında açılan pankartlar onaylanamaz"

Türk-İş, DİSK ve KESK ortak yaptıkları açıklamada, ''miting başlamadan önce mitingin amacı dışında açılan pankartın neden olduğu ve 15-20 kişinin yarattığı gerginlik ve arbedeyi onaylamalarının mümkün olmadığı'' belirtilerek, ''bu olumsuz olayın konfederasyonların birlikte mücadele etmesini engellemesinin sözkonusu olmadığı'' ifade edildi.

Yayınlanma: 16.02.2009 - 15:02
Abone Ol google-news

Türk-İş, DİSK ve KESK 'in dün Kadıköy'de gerçekleştirdiği ''Emek ve Demokrasi Mitingi''nin geniş katılımla amacına uygun olarak başarıyla gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, yaklaşık bir aydır sürdürülen çalışmaların sonucu olarak sergilenen başarının emekçilerin eseri olduğu ifade edildi.

Ağır hava koşullarına rağmen emekçilerin meydanı doldurması son derece anlamlı olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Miting hazırlık süresince yüz binlerce bildiri dağıtılmış, binlerce iş yeri ziyaret edilmiş, on binlerce afiş iş yerlerine asılmıştır. Bu çalışmayı yürüten örgütlerimize, güç ve destek veren kişi ve kuruluşlara teşekkür ederiz. Konfederasyonlarımızın eylem birliği içerisinde olması emekçilere ve tüm demokrasi güçlerine güven vermiştir.

Miting konuşmaları başlamadan önce mitingin amacı dışında açılan pankartın neden olduğu ve 15-20 kişinin sorumsuzca yarattığı gerginlik ve arbedeyi onaylamamız mümkün değildir. Konfederasyonlarımıza bağlı görevlilerin özverili çabaları sonucu olay büyümeden yatıştırılmıştır. Bu olumsuz olayın konfederasyonlarımızın birlikte mücadele etmesini engellemesi mümkün değildir.

Olumsuz hava koşullarına rağmen alanı doldurarak sloganlarıyla birleşik mücadele iradesini ortaya koyan emekçilerin tavrı ve konfederasyon başkanlarının miting konuşmalarında yaptıkları vurgular önemlidir. Mitingin mesajı nettir; yoksulluğa ve işsizliğe karşı birleşik mücadelenin öne çıkarılmasının gerekliliği. Bu önümüzdeki dönemde yürüteceğimiz mücadele açısından önemlidir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler