Bedelli askerlik çıkacak mı?

Bedelli askerlik çıkacak mı? Hükümet ve Genelkurmay Başkanlığı "Böyle bir çalışma yok" diyor ama bedelli askerlik isteyenler de boş durmuyor. İnternet sitesi kurarak bir araya gelen 5000 kişiye her geçen saat yenileri ekleniyor.

Yayınlanma: 16.02.2009 - 15:47
Abone Ol google-news

Hükümet ve Genelkurmay Başkanlığı "Bedelli askerlik bir çalışaması yok" diyor ama bedelli askerlik isteyenler bir internet sitesi kurdu bile.

Bu yeni girişimin öncüleri önümüzdeki günlerde Başbakan Erdoğan ile de görüşmek için resmi randevu talebinde bulundu. Habertürk'ün haberine göre; Krizde işlerini korumak istediklerini belirten site üyeleri "Bedelliye 7 bin 500 Euro öderiz" diyor.

En son çıkarılan bedelli askerlikte 15 bin Mark ödendiğini hatırlatan oluşumun üyeleri o tarihte 71 bin kişinin bedelli askerliğe başvurduğunu, şimdi çıkması durumunda sayının 150 bini aşabileceğini iddia etti.

Hazırlanan internet sitesinde bedelli askerliğin ülke ekonomisine katkısına da yer verildi. Çalışma hayatından kopacak gençlere askerlik süresince yapılacak masraf da eklendiğinde Türk ekonomisine kazandıracağı maliyetin 1.6 milyardolar olacağı ifade ediliyor.

Bedelli askerlik bekleyenler geçen yıl Kasım ayında da bir girişimde bulunmuş ve sendikalardan destek almıştı. Geçen sene yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katılan sendikalardan bedelli askerlikle ilgili teklif gelmişti. Memur-Sen, raporunda, "Bedelli askerlik uygulaması yeniden gündeme alınmalıdır" teklifi yaptıktan kısa süre sonra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Bedelli askerliğin gündeme gelmesi söz konusu değildir" açıklamasını yapmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler