Sezer, İzmir adaylarını açıkladı

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin İzmir adaylarını açıkladı. Büyükşehir belediye başkan adayının İzmir Milletvekili Harun Öztürk olduğunu söyleyen Sezer, en başarılı yönetimlerin DSP'li belediyeler olduğunu ifade etti.

Yayınlanma: 17.02.2009 - 12:11
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, İzmir Hilton Oteli'ndeki toplantıda yaptığı konuşmada, kentlerin büyük ölçüde yağmalandığını ve çağdaş olmaktan çıkarıldığını savundu.

Türkiye'de şehircilik hizmetlerinde büyük gerileme yaşandığını söyleyen Sezer, şöyle konuştu:
''Sadece genel yönetimde değil yerel yönetimlerde de görgüsüzlük, estetikten uzak, çağdaş yaşam değerlerinden uzak ama aynı zamanda kentlerin yağmalandığı bir dönem yaşıyoruz. Şimdi buna 'dur' deme zamanı geldi. Bütün Türkiye'de bu seçimler görgüsüzlüğe, işsizliğe 'dur' demenin fırsatı olacaktır. Yaşanır kentlerin yaratılmasına, her kentin, bu arada İzmir'in, betonlaştırmadan, çirkinleştirmeden hakettiği yatırımları almasına ihtiyaç vardır.''

Türkiye'de en başarılı yönetimlerin DSP'li belediyeler olduğunu ifade eden Sezer, ''DSP'den seçilmiş belediyelerin olduğu beldelerde, ilçelerde, kentlerde DSP'liler en sade üyesinden en üst yöneticisine, milletvekiline kadar o belediyelerin koridorlarını ihale takipçiliği için doldurmazlar. O belediyelerin koridorlarını imar değişikliği yoluyla haksız rant elde etme hesabıyla doldurmaz. Çirkin kadrolaşmayla kentin önünü tıkamak için doldurmaz'' diye konuştu.

Zeki Sezer, konuşmasının ardından, partisinin İzmir büyükşehir belediye başkan adayının İzmir Milletvekili Harun Öztürk olduğunu açıkladı.

DSP'nin İzmir'den 6 kadın belediye başkan adayı çıkardığını belirten Sezer, ''Bildiğim kadarıyla İzmir'den en çok kadın aday çıkaran parti DSP'' diye konuştu.

DSP İzmir büyükşehir belediye başkan adayı Harun Öztürk de İzmir halkının seçimlerde tercihinin AKP veya CHP olmaması gerektiğini savunarak, ''AKP zihniyetinin Türkiye'yi ve güzel İzmirimizi götürmek istediği istikamet bellidir. CHP ise yeni açılımları ve tutarsız merkezi yönetimiyle zihniyet olarak AKP'yi de aratabilir. İzmir'i CHP'ye mahkum etmemek ve AKP'ye terk etmemek halkın elinde. Yeter ki oylarınızı birleştirin'' dedi.
 

Diğer adaylar

Bu arada, Zeki Sezer, partisinin ilçe belediye başkan adaylarını da açıkladı. Buna göre, DSP'nin Aliağa belediye başkan adayı Mahmut Erkol, Balçova belediye başkan adayı İsmail Okçay, Bayındır belediye başkan adayı Mehmet Önder, Bergama belediye başkan adayı Gülcan Kurtul, Bayraklı belediye başkan adayı Tekin Akkoyun, Beydağ belediye başkan adayı Ümit Çakır, Bornova belediye başkan adayı Aylin Keşoğlu, Buca belediye başkan adayı Levent Bendeş, Çeşme belediye başkan adayı Mete Gönenç, Çiğli belediye başkan adayı Abdurrahman Tekin, Dikili belediye başkan adayı Nazire Kösten, Çandarlı belediye başkan adayı Mehmet Bayraktar, Foça belediye başkan adayı Cengiz Uysal, Gaziemir belediye başkan adayı Hüseyin Şahin, Güzelbahçe belediye başkan adayı İlhan Pınar, Karabağlar belediye başkan adayı Cafer Öztürker, Karaburun belediye başkan adayı Ercan Yesari Yiğit, Karşıyaka belediye başkan adayı Mehmet Yıldırım, Kemalpaşa belediye başkan adayı Zekai Özdengiz, Kınık belediye başkan adayı Şahin Suay, Kiraz belediye başkan adayı Aykut Hoşdemir, Konak belediye başkan adayı Erdal İzgi, Menderes belediye başkan adayı Süleyman Pehlivanoğlu, Menemen belediye başkan adayı Nurgül Uçar, Narlıdere belediye başkan adayı Sinem Civan, Ödemiş belediye başkan adayı Özen Bıldır, Tire belediye başkan adayı Ali Palta, Torbalı belediye başkan adayı Dilek Alhan ve Urla belediye başkan adayı Bülent İlhan oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler