Göçük altında kalan kişiye hâlâ ulaşılamadı

Çubukbeli mevkisindeki kum ve çakıl ocağında 12 Şubat Perşembe günü meydana gelen göçükte iş makinesiyle birlikte kayaların altında kalan ve hâlâ cesedine ulaşılamayan Mehmet Çevik'in aranmasına Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nden getirilen metal detektörü ile devam ediliyor.

Yayınlanma: 17.02.2009 - 13:19
Abone Ol google-news

Antalya kum ocağındaki çalışmaları yerinde izleyen Antalya Vali Yardımcısı Fuat Ergün, Maden Tetkik ve Arama Gene Müdürlüğü Jeofizik Daire Başkanlığı'nca üç kişilik yeni bir ekibin aramalara katılmak için Antalya'ya geldiğini söyledi.

Ekibin metal detektör ile göçük altındaki iş makinesine ulaşmaya çalıştığını kaydeden Ergün, ikişer metrelik mesafelerle kayaların döküldüğü alanın tarandığını belirtti. Binlerce ton kaya kütlesinin altındaki operatöre ulaşmak için her türlü çalışmanın yapıldığını vurgulayan Ergün, ''Operatörümüze ulaşmak için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Çalışmalar titizlikle yapılıyor. Yeni bir göçük meydana gelmemesi ve burada çalışan görevlilerimizin zarar görmemesi için azami derecede hassas davranılıyor'' diye konuştu.

Öte yandan, arama çalışmalarını izleyen operatör Mehmet Çevik'in Babası Ali Çevik gözyaşları içinde oğlunun çıkarılmasını bekliyor. Kalp hastası olduğu öğrenilen Çevik geçirdiği bir rahatsızlık sonucu konuşamıyor.

Mehmet Çevik'in eniştesi Soner Acar, 6 günden bu yana iş makinesine ulaşılamamasına anlam veremediklerini söyledi. Ailece kayın biraderinin göçük altından çıkarılmasını istediklerini belirten Acar, şöyle devam etti:
''Devletin hiç mi imkanı yok? Burada çok büyük bir göçük oldu. Ne yetkililerimiz ne de başka bir ilgili bizimle ilgilenmedi. Tesis sahipleri bile ortada yok. Hiç kimse bizim içinde bulunduğumuz durumla ilgilenmedi. Sağ veya ölü cenazemizin bir an önce bize bulunup teslim edilmesini bekliyoruz. Hala bir umut var diye bekliyoruz. Evde eşi ve çocukları eşinin gelmesini bekliyor. Eşi, 1,5 yaşındaki ve 2 haftalık bebeğiyle eşinin sağ olarak gelmesini hala umutla bekliyor.''

Mehmet Çevik'in yengesi Esma İpek de Başbakan'dan yardım istediklerini ifade etti. İpek, ''Bizler 6 günden bu yana soğuk havada çalışmaları takip etmek zorunda kalıyoruz. Soğukta beklemek istemiyoruz. Yardımseverler ve diğer ilgililer nerede. Evlatlarımıza neden sahip çıkılmıyor. Neden bizlerin burada oyalıyorlar. Neden bulamıyorlar'' dedi.

Antalya'nın Döşemealtı ilçesi Çubukbeli mevkisindeki bir kum-çakıl ocağında 12 Şubat'taki göçükte iş makineleriyle birlikte kayaların altında kalan operatörlerden Sami Demirtaş'ın cesedi önceki gün bulunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler