Hakim ve savcılardan lojman tahsisine itiraz

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'na (ATGV) ait Ataşehir Adalet Sitesi'ndeki 140 lüks lojmanın tahsis işlemi, bazı hakim ve savcıların itirazı üzerine İstanbul 9. İdare Mahkemesi'nce durduruldu.

Yayınlanma: 17.02.2009 - 14:12
Abone Ol google-news

Ataşehir Adalet Sitesi'ndeki lojmanlara ilişkin Kadıköy Adalet Komisyonu Başkanlığı Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi'nce puanlamaya göre yapılan tahsis uygulama ve listesine, 20'ye yakın hakim ve savcı tarafından itiraz edildi.

Bu itirazlardan Kadıköy 3. İş Mahkemesi Hakimi Ayşenur Yılmaz'ın, kararın iptali ile yürütmenin durdurulması istemiyle İstanbul 9. İdare Mahkemesi'ne yaptığı başvuru, Kadıköy Adalet Komisyonu Başkanlığı'nın lojman tahsisi konusundaki kararının iptali ile yürütmesinin durdurulması kararı ile sonuçlandı.

Hakim Yılmaz, bu kararla birlikte bir dilekçeyle Kadıköy Adalet Komisyonu Başkanlığı'na başvurarak, tahsis işleminin durdurulmasını talep etti.

Erdal Şahin başkanlığında toplanan komisyon, kararın yürütmesinin durdurulmasını ve tercih esasına göre yapılacak tahsisin İdare Mahkemesi'nden başka bir karar gelinceye kadar ertelenmesini öngördü.


Komisyon kararı ve muhalefet şerhi

Komisyon, 6 Şubat 2009 tarihli toplantısında, ''Kamu Konutları Yönetmeliği ile ATGV Konut Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri uyarınca, adalet müfettişleri, Cumhuriyet başsavcıları ve komisyon başkanlarına öncelik tanıyarak, yeterli konut olmaması nedeniyle konutların istek sahiplerine puan cetvelindeki sıralamalarına göre tahsis yapılması'' yönünde karar almıştı.

Site sakinlerince yöneticiler belirlenene kadar oluşturulan Ataşehir Adalet Sitesi Geçici Yönetim Kurulu üyelerinden Kadıköy 5. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Mehmet Güler, Dilkum, STFA ve Ünalan lojmanlarında oturan hakim ve savcılara kendi tercihleri sonucu şu anda oturdukları lojmanların tahsis edildiğini hatırlattı.

Hakim Güler, ''Oturup kirlettikleri STFA ve Dilkum'daki lojmanlardan ayrılıp yeni hizmete girecek Ataşehir'deki lojmana geçmek üzere tahsis yapılması, adalet düşünceme ters düşmektedir'' diyerek, daha önce lojman tahsisi yapılanlara Ataşehir'den lojman tahsisi yapılması kararına kısmi şerh koydu.

Puan sistemine göre oluşturulan tercih listesinin ilk 7 sırasında, 7 adalet müfettişinin ismi, daha sonraki ilk 3 sırada ise Pendik Cumhuriyet Başsavcısı ile Kartal Adalet Komisyonu Başkanı, Kartal Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı'nın ismi bulunuyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler