Kriz, Putin ve Medvedev'i gözden düşürdü

Rusya Kamu Oyu Araştırmaları Merkezi'nin (VCIOM) yaptığı araştırmaya göre, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ve Başbakan Vladimir Putin'in halk içindeki desteği, ekonomik kriz nedeniyle son 6 ay içinde yüzde 7-10 arasında düştü.

Yayınlanma: 17.02.2009 - 17:38
Abone Ol google-news

Tüm Rusya Kamu Oyu Araştırmaları Merkezi (VCIOM) tarafından eylül 2008 ve şubat 2009 tarihleri arasında yapılan ankete göre, Rusların Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'e desteği yüzde 79'dan 69'a, Başbakan Vladimir Putin'e desteği de yüzde 81'den yüzde 74'e düştü.

Ankete katılanların yüzde 33'ü hükümetin uyguladığı ekonomik politikaları eleştirirken, sadece yüzde 15'i, uygulanan politikaları desteklediğini söyledi.

Araştırmada, katılımcıların çok büyük oranı tüm bunlara rağmen ülkeyi Medvedev ve Putin'den daha iyi yönetebilecek bir ismin olmadığı yanıtı verdi.

St. Petersburg Siyaset Vakfı sosyologlarından Mihail Vinogradov, kriz derinleştikçe Medvedev ve Putin'in politikalarını çok daha az sayıda kişinin destekleyeceğini belirterek, ''Kriz dönemlerinde bu son derece doğal bir durum. Araştırmaya katılanlar tüm bunlara karşılık bu ikili karşısında bir alternatif olmadığı görüşünü dile getirmiş'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler