İtalyan gençliği: Direnmeye devam edin!

"Erdogan Boia" (Erdoğan Cellat), "Erdoğan Gitsin", "Taksim Gezi Diren", "İşçilerin Ülkesi Yoktur", "Devrimde Hepimiz Biriz"... Bu sloganlar İtalyan gençliğinden yükseldi...

Yayınlanma: 15.06.2013 - 23:47
Abone Ol google-news

İtalya’daki Komünist İşçi Partisi, Taksim Gezi Parkı direnişçilerine destek için önceki gün Floransa’nın Porta Romano Meydanı’nda bir eylem yaptı. “Erdoğan Şiddete Son Ver Dünya Seni İzliyor” yazılı pankartı yoldan geçen arabalara gösteren eylemcilere, bazı arabalardan Gezi’yle özdeşleşen “Her Yer Taksim Her Yer Direniş” sloganıyla Türkçe karşılık verildi.

Eylemciler “Türkiye’de ne oluyor ve bizle ilgisi nedir?” başlıklı bir kitapçık dağıttı. Nâzım Hikmet’in bazı şiirlerinin de yer aldığı kitapçıkta, “Türkiye bizden uzak ve geri bir ülke değil, tersine Türkiye’de şu an olanlar bizim ülkemizin geleceği...” gibi İtalyan gençliğini uyaran ifadeler yer alıyor.

Kitapçığın ve Taksim Gezi Parkı direniş sürecini anlatan bildirinin dağıtılmasının ardından topluluk, “Taksim Tahrir Olacak” yazılı bez afişle İtalya’nın Floransa kentindeki Türkiye Fahri Konsolosluğu’na yürüdü. Konsolosluğun bahçesine girmek isteyen topluluk, polis engeliyle karşılaştı. Polisle bir süre pazarlık yapan topluluk içeri girmekte ısrar edince, polisle eylemciler arasında ufak bir arbede yaşandı.

Eyleme katılan Simone Faini, Taksim Gezi Parkı direnişçilerine, “Mücadelenize Devam Edin” şeklinde seslendi ve ekledi: “Türkiye’deki kardeşlerimize sesimizi duyurmak için bugün bu eylemi yaptık. Mücadeleye devam edin ve direnin!”

Eva Matassini ise Türkiye’deki direnişçilere hayranlık duyduklarını ve direnişçilerin gücünden etkilendiklerini belirterek “İtalya’da da diktatörler var. İstanbul’daki direnişçiler bize de örnek oldu ve buradaki gençlik de harekete geçsin istedik çünkü bizim de direnmemiz lazım” dedi. Topluluk, son olarak, Başbakan Erdoğan’a “İstifa et” diye seslendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler