Sanatçılara 'Gezi' cezası

Hükümetin Gezi Direnişi'ne destek veren kesimlere yönelik öfkesi dinmedi.

Yayınlanma: 02.07.2013 - 07:19
Abone Ol google-news

Gösterilere katılan veya yaptığı açıklamalarla Gezi’ye destek veren sanatçılar da iktidarın öfkesinden nasiplerini aldı. Oyuncu Mehmet Ali Alabora’nın hedef tahtasına konmasının ardından bazı sanatçılar işlerini kaybederken, bazı sanatçıların da konserleri iptal edildi.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Çalık Grubu’nun televizyon kanalı ATV, yaz yayın dönemi için ‘Kapanmadan Kazan’ adlı bir yarışma programı yayımlamaya hazırlanırken, programın sunucusu, sanatçı Oktay Kaynarca’nın Gezi eylemlerine destek verdiğini açıklaması üzerine 20 bölümü çekilen yarışma rafa kaldırıldı. Kanal yarışmayı başka bir isimle çekme kararı aldı.

ATV’de yayımlanan “Huzur Sokağı” dizisinin senaristlerinden Alev Toprakoğlu da Başbakan’ın açıklamalarına Facebook’ta tepki gösterince işinden oldu.

Sunucu Saba Tümer’in programı, konuğu Yaşar Nuri Öztürk’ün hükümeti eleştiren ifadeleri nedeniyle reklama girdikten sonra yarıda kesildi. Program yayından kaldırıldı.

Gezi’ye destek vermek için Kanal T’de yayımlanan programını iptal eden sanatçı Yıldız Tilbe, “Kanal da beni iptal etti. İşime son verdiler” açıklamasını yaptı.

Twitter adresinden eylemlere destek veren Gülben Ergen de AKP’nin öfkesinden nasibini aldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Büyük Ankara Festivali’ kapsamında vereceği konserin sebepsiz yere iptal edildiğini açıklayan Ergen, Twitter sayfasına “24 Haziran Büyük Ankara Festivalim İPTAL olmuş #direngulben” yazdı.

Gezi Parkı eylemlerine gerek fiili olarak gerekse Twitter adresinden attığı tweet’lerle yoğun olarak destek veren Aylin Aslım da konserinin iptal edildiğini açıkladı.

Türk halk müziği Sanatçısı Sevcan Orhan da bu yıl 21’incisi gerçekleştirilecek Malatya Fuarı Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali programında yer aldığını ancak Gezi olaylarına verdiği destek nedeniyle festival programından çıkarıldığını açıklamıştı.

Başbakan’ın katılımıyla Mersin’de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları’nın resmi açılış töreninde sahneye çıkan ve eline çizdiği Çarşı simgesiyle Gezi Parkı eylemine destek veren ENBE orkestrasının solisti Berkay Özideş de işsiz kaldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler