Karpuz fiyatları Ramazan'da el yakacak

TÜSEMKOM Başkan Vekili Öztürk, "Karpuzun kilogramı 1,25 liraya kadar yükselecek" açıklamasında bulundu.

Yayınlanma: 05.07.2013 - 10:33
Abone Ol google-news

Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu (TÜSEMKOM) Başkan Vekili Halil Öztürk, önümüzdeki günlerde karpuzun kilogramının 1,25 liraya kadar yükseleceğini söyledi.

Öztürk, yaptığı açıklamada, domates, soğan ve patateste yaşanılan fiyat dengesizliğinin önümüzdeki günlerde karpuzda da yaşanılacağını belirtti.

Halde geçen hafta kilogramı 35-45 kuruş arası fiyattan işlem gören karpuzun bu hafta kilogramının 55-65 kuruşa yükseldiğini ifade eden Öztürk, Üretim bölgelerinde aşırı sıcaklıktan dolayı karpuzların zarar gördüğü ve en önemlisinin de kademeli ekimin yapılmamsından fiyat istikrarsızlığının oluştuğunu kaydetti.

Öztürk, "Ekimlerin aynı anda değil farklı zamanlarda planlamaya göre yapılmalı. Bu planlama yapılmadığından fiyat artışına yolaçıyor. Kilogram fiyatı 1,25 lirayı görecek karpuzun Ramazan ayından sonra fiyatının düşeceğini tahmin ediyoruz. Çünkü, bir anda karpuz çoğalacak, bu da fiyata etki edecek" dedi.

Karpuzun kilogramının 1,25 lira seviyelerini göremesinin Türkiye ve dünya standartlarına göre yüksek olduğunu ifade eden Öztürk, şöyle devam etti:

"Geçen yıl kilosu 10 kuruş civarında seyreden karpuz, bu yılın aynı döneminde 1,25 liraya yükselmesi sıkıntı yaratacaktır. Vatandaş fiyat belirlemesinin hal tarafından yapıldığını düşünüyor. Oysa sebze ve meyvelerdeki fiyat oluşumunda halin bir etkisi yok. Halde, sadece arz ve talep çerçevesinde fiyat oluşuyor. Halkımızın bunu bilmesini istiyoruz" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler