Tutukluluk süreleri iptalinden 70 kişi yararlanabilecek

Anayasa Mahkemesi'nin 3. Yargı Paketi'ndeki tutukluluk sürelerine ilişkin düzenlemeden 70 kişinin yararlanabileceği öğrenildi.

Yayınlanma: 05.07.2013 - 16:21
Abone Ol google-news

Anayasa Mahkemesi'nin, "terör suçlarında tutukluluk süresinin 10 yıla kadar uzayabileceğine" ilişkin hükmü iptal etmesi, "tutuklu yargılananların durumu ne olacak" sorusunu gündeme getirdi.

Adalet Bakanlığı'nın ilk belirlemelerine göre  düzenlemeden  yaklaşık 70 kişi yararlanabilecek. Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı için  bir yıl sonrasına yürürlük vermesi için ise "tartışılabilir" denildi.

Bakanlık kaynakları, Meclis'in yeni düzenlemeyi Ekim ayında yapabileceğine işaret etti. O süre içindeki başvuruların Anayasa Mahkemesi'nin yeni kararına göre değerlendirilip değerlendirilmeyeceğinin tartışmaya açık olduğu mesajı verildi.

Yararlanması beklenen 70 kişinin başvurması halinde, mahkemelerin  5 yıl üzerinden hareket edebileceği gibi, kararın Resmi Gazete'de yayınlanmasını veya Meclis'in düzenleme yapmasını bekleyebileceği belirtildi. Sürecin mahkeme kararları ile şekilleneceği vurgulandı.


Bakanlık yetkililerine göre karar terörle ilgili tüm davaları kapsayacak. "5 yılın üzerinde davası süren herkes yararlanacak, Ergenekon ve KCK ayrımı yapılamaz" denildi. "5 yıl içinde bitmeyen davalarda mahkeme tutuksuz yargılama yapacak" görüşü dile getirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler