''Türk kulüpler, dünya klasında''

Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Safet Suşiç, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin geçen yılki performansılarına hayran kaldığını söyledi.

Yayınlanma: 06.07.2013 - 08:43
Abone Ol google-news

Türk futbolundaki son gelişmeleri değerlendiren Safet Suşiç, ''Galatasaray ve Fenerbahçe geçen yıl, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde gösterdikleri performanslarla beni kendilerine hayran bırakmıştı. Türk kulüpler, dünya klasında kulüpler'' diye konuştu.

Uzun yıllar Türkiye'de birçok takımı çalıştıran Suşiç, kulüp bazında Türk futbolunun son yıllarda çıkış yakaladığını ifade etti.

Suşiç, ''Türkiye, Avrupa'nın en güçlü yedi liginden birine sahip. Futbola büyük yatırımlar yapıyorlar. Bu da kendilerine Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde elde edilen başarılar olarak geri dönüyor'' dedi.

Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde aldığı kötü sonuçların ardından turnuvaya katılma şansını zoran sokan Türkiye A Milli Futbol Takımı'nı da değerlendiren Boşnak teknik adam, ''Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın en büyük hatası, eleme maçlarına kendileri çok fazla güvenerek başlamaları oldu'' diye konuştu.

Grup kuralarının çekilmesinin hemen ardından Abdullah Avcı'nın Türkiye'nin grup birincisi olarak 2014 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanacağı yönedeki açıklamasını hatırlatan Suşiç, ''Avcı'nın açıklamalarını medyadan takip etmiştim. Grubunda Hollanda gibi bir takım varken nasıl böyle düşünebilir diye şaşırmıştım'' ifadelerini kullandı.


''Pes etmemeliler''

Türkiye'nin, Brezilya'nın evsahipliğinde düzenlenecek turnuvaya katılma şansının devam ettiğini söyleyen Suşiç, ''Pes etmemeliler. Doğrusu, dostlarımızın, önce baraj maçı oynama hakkını ve daha sonra ise turnuvaya katılma hakkını kazanmalarını diliyorum. Kaliteleriyle bunu hak ediyorlar. Yaklaşık 80 milyonluk nüfusa sahipler ve harika bir ekip kurabilirler'' diye konuştu.


Suşiç, bir ilki başarabilir

Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri grup maçlarının tamamlanmasına 4 maç kala, 3 puan farkla Yunanistan'ın önünde grup liderliğini sürdürüyor. Bosna Hersek, 2014 Dünya Kupası'na katılması halinde, tarihinde ilk kez uluslarası büyük turnuvalardan birine katılmış olacak.

Suşiç, ''Slovakya'yı, 6 Eylül'de kendi evimizde oynayacağımız maçta yenersek, bu maçtan sadece 4 gün sonra Slovakya'da oynayacağımız maçı da kazanabiliriz. Bu iki maçta alacağımız 6 puan, bizi pratik anlamda Brezilya'ya götürür. Ama yine de kalan 4 maçımızda 9 puana ihtiyacımız var. Çünkü Yunanistan kalan maçlarını kazanacaktır'' diye konuştu.

Bosna Hersek, grubunda arka arkaya oynayacağı Slovakya maçlarınına ardından önce Lihtenştayn'ı konuk edecek, ardından Litvanya'ya konuk olacak.

Suşiç, takımının son durumunu ise Slovakya maçları öncesinde, Saraybosna'daki ''Asim Ferhatoviç'' Stadyumu'nda, 14 Ağustos'ta, ABD ile oynayacakları özel maçta görme imkanı bulacak.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler