Açılış 'Yerçekimi'yle

Dünyanın en seçkin film festivallerinden Venedik Film Festivali, bu yıl Alfonso Cuarón 'Yerçekimi' adlı filmiyle açılacak.

Yayınlanma: 06.07.2013 - 09:37
Abone Ol google-news

Başrollerini Sandra Bullock ile George Clooney’nin paylaştıkları “Yerçekimi”, 28 Ağustos-7 Eylül 2013 tarihleri arasında düzenlenecek 70. Venedik Film Festivali’nin açılış gecesinde, Lido’daki Sinema Sarayı’nın büyük salonunda üç boyutlu olarak gösterilecek ve yarışmada yer almayacak.

“Yerçekimi”, “derin uzay”ın sonsuz ve acımasız âleminde geçen sürükleyici bir bilimkurgu filmi. Venedik Film Festivali, en son, 2000 yılında bir bilimkurgu filmiyle açılmış, açılışta Clint Eastwood’un “Uzay Kovboyları” adlı yapıtı gösterilmişti.

Kuşağının en ünlü yönetmenlerinden Alfonso Cuarón’un, 1991’de çektiği ilk filmi “Sólo Con Tu Pareja” görülmemiş bir başarı elde etti; “karakomedi” niteliğindeki film 1992’de Meksika’da en büyük gişe gelirini sağladı. Daha sonra televizyondaki “Fallen Angels” dizisi için Sydney Pollack’la çalışan Cuarón, 1995’te ABD’de çok sevilen çocuk kitabı “A Little Princess”i (Küçük Prenses) beyazperdeye uyarladı. Bu film, Los Angeles Sinema Eleştirmenleri Yeni Kuşak Ödülü’ne değer görüldü. Cuarón’un 1998’de, Charles Dickens’ın “Büyük Umutlar” adlı romanından yaptığı çağdaş uyarlamada Gwyneth Paltrow, Robert De Niro, Anne Bancroft ve Ethan Hawke oynadılar. Daha sonra yönetmenin Meksika’da çektiği “Y tu Mamá También” adlı “yol komedisi”, En İyi Özgün Senaryo Oscar’ının adayları arasına girdi.

Cuarón, 2003’te, J. K. Rowling’in romanlarından yapılan uyarlamaların üçüncüsünü, “Harry Potter ve Azkaban Tutsağı”nı çekti. 2006’da gerçekleştirdiği “Children of Men” ise, gerek eleştirmenlerden, gerek sinema tutkunlarından büyük övgü aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler