'Hukuk devleti yerine polis devleti'

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara Emniyet Müdürlüğünün, Gezi Parkı odaklı eylemlere ilişkin fezlekesinin, "hukuk devletinin yerine polis devleti kurulduğunun açık bir ispatı olduğunu" söyledi.

Yayınlanma: 06.07.2013 - 13:52
Abone Ol google-news

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara Barosunun 2. Olağanüstü Genel Kurulu'nun yapıldığı Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesinde, bazı baro başkanlarının da katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Ankara Emniyet Müdürlüğünün hazırladığı fezlekenin "hukuk devletinin yerine polis devletinin kurulduğunun açık bir ispatı olduğunu"diyen Feyzioğlu, Türkiye'deki bütün sivil toplum örgütlerine, barolara ve özgür basına savaş açıldığını savundu.

Feyzioğlu, "Biz bu savaşı, onurumuzla, varımızla, yoğumuzla göğüslemeye hazırız. Savunmadan aldığımız gücümüzle yarın onlar da yargılanırken, onların da insan haklarını korumak üzere burada hazır olacağız" diye konuştu.

Fezlekenin, kanuni dayanağı bulunmayan, konusu itibarıyla suç teşkil eden bir rapor olduğunu söyleyen Feyzioğlu, "Akılla savaş edercesine Ankara Barosunun ve sivil toplum örgütlerinin, yurttaşlara temel haklarını öğreten, temel haklarını kullanmalarına yardımcı olan çalışmalarını provokasyon olarak nitelemektedir" ifadesini kullandı.

Baroların asli görevinin, yurttaşların insan haklarını ve hukuk üstünlüğünü ne pahasına olursa olsun korumak olduğunu belirten Feyzioğlu, kürsüdeki baro başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle kol kola girerek, "79 baro, 80 bin avukat diyoruz ki: Biz buradayız. Kol kola girdik. Göğsümüzü hukuksuzluğa, faşistlerin zulmüne siper ettik" diye konuştu.

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ise söz konusu fezlekenin, "polisin suçluluğunun ifadesi olduğunu ve kendisini aklamaya çalıştığını" belirterek, "Polis önce kendisine baksın, kendi yaptıklarına baksın" dedi.

Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Gaziantep Barosu Başkanı Ali Elibol , Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Edirne Barosu Başkanı Özgür Yıldırım, Bolu Barosu Başkanı Ferit Atalay ve Çankırı Barosu Başkanı Erkan Köroğlu da Ankara Emniyet Müdürlüğünün fezlekesine yönelik eleştirilerde bulundular, Ankara Barosunun yanında olduklarını dile getirdiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler