Ette yüzde 80 fiyat uçurumu

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Tunç, kırmızı ette fiyat aralığının yüzde 80’e ulaştığını söyledi. Et ve Süt Kurumu’nun 17.5 liraya sattığı kıyma, diğer işletmelerde 30 liraya yükseliyor.

Yayınlanma: 08.07.2013 - 07:33
Abone Ol google-news

Et ve Süt Kurumu’nun 17.75 liraya sattığı kıyma, diğer işletmelerde 30 lira, 22.50 liraya sattığı kuşbaşı ise 35 liradan alıcı buluyor. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç, ramazan ayı öncesinde hazırlıkların tamamlandığını belirterek, “Et tüketimi konusunda hiçbir sıkıntı olmayacak. Vatandaşlarımız, ramazan dolayısıyla et tüketiminden haksız kazanç sağlamaya çalışanlar karşısında dikkatli olmalı. 24 liranın üzerinde kuşbaşı satmak büyük bir haksızlık” dedi.

Tunç, Et ve Süt Kurumu ile özel işletmelerin aynı ürünleri yüzde 80’lik fiyat farkıyla sattığını vurgulayarak şunları söyledi: “Et ve Süt Kurumu fiyatlarını indirdi. Buna rağmen kazanç sağlıyor. Diğer işletmeler de fiyat düşürmeli. Bu işletmelere yüzde 15’lik kazançlar yetmiyor. Et satışından yüzde 60 kâr elde etmeye çalışıyorlar. Bazı bölgelerde fiyatlar 40 liraya kadar çıkıyor. Bu tamamen aldatmaca.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler