Atlas hafif kamyon segmentinde iddialı

Otokar, ana ürün gamlarının yanında ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla yeni hafif kamyonu Otokar Atlas’ı tanıttı.

Yayınlanma: 10.07.2013 - 06:05
Abone Ol google-news

Ticari araç alanında 5.8 metreden, 12 metrelik otobüslere, treyler ve semi-treylerlere kadar geniş bir ürün yelpazesi ile faaliyet gösteren Otokar, Atlas ile hafif kamyon segmentine de adım attı. 8.5 ton azami yüklü ağırlığı ve 5.5 ton istiap haddi ile dikkat çeken Otokar Atlas, uygun ilk yatırım maliyeti, ekonomik yakıt tüketimi, düşük yedek parça ve bakım giderleri ile de pazarda hareket yaratmayı amaçlıyor.

Düzenlenen toplantıda Otokar’ın 50 yıllık serüvenini anlatan ve yeni hafif kamyon Otokar Atlas ile ilgili bilgi veren Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Ticari araçlarda en deneyimli üretici ve Türkiye’nin en çok satılan otobüs markası Otokar olarak bu yıl 50. yılımızı kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Ticari araç her zaman önemli bir işkolumuz oldu. Niş ürünler ile niş ihtiyaçları karşılayan bir şirket olarak ticari araçlarda büyüme hedefimizi gerçekleştirmek adına hafif kamyon segmentine adım atarak ürün çeşitliliğimizi artırıyor ve hafif kamyon üretimine başlıyoruz.

Yeni hafif kamyonumuz Otokar Atlas, dünyanın en çok satılan ticari araç üreticisi Foton firmasının lisansı altında üretilecek. Otokar Atlas ile 1960’lardan gelen kamyon deneyimimizi, dünyanın en çok satış yapan ticari araç üreticisi Foton ile birleştiriyoruz.

Türkiye şartlarına, koşullarına ve hafif kamyon segmentindeki müşteri beklentilerine uygun olarak Otokar tarafından geliştirilen Atlas, uygun ilk yatırım maliyeti, düşük işletme giderleri ile yüksek taşıma kapasitesi ve performansı birarada sunuyor.” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler