CHP'li Toprak: AKP Gezi Parkı'nda kaybolmuştur

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, AKP'nin boş bir parkı kuşatıp halkın girmesini engelleyen, parkın ne zaman açılacağını halktan gizleyen bir iktidar olarak dünya tarihine geçtiğini söyledi.

Yayınlanma: 08.07.2013 - 08:57
Abone Ol google-news

Erdoğan Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, insanlık tarihinin böyle bir hükümete tanıklık etmediğini ve AKP hükümetinin 58 bin metrekarelik Gezi Parkı'nda kaybolduğunu savundu.

Bir parkın adeta sahibi olan halktan gizlendiğini ileri süren Toprak, "Gezi parkı halkındır ve bir an önce gerçek sahibine verilmelidir. Gezi Parkı kuşatması adeta Viyana kuşatmasına dönüşmüştür. Dünyada hangi hükümet kendi sınırları içindeki bir parkı bu denli uzun süre kuşatmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Gezi Parkı odaklı olaylarda, ellerinde palayla vatandaşlara saldıranların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasının da kabul edilemez olduğunu ifade eden Toprak, şunları kaydetti:

"Polis şiddetinden korunmak için baret giyen gençleri tutuklayanlar, ellerinde palalarla insanları öldürmek için saldıranları serbest bırakmaktadırlar. Bu adalete olan güveni yok etmektedir. Bu tarafsız olması gereken, insanların can ve mal güvenliğini korumakla görevli olan hükümetin sorumlu bir yaklaşım sergilemediğini göstermektedir. Bütün bu olaylar da ortaya çıkarmıştır ki AKP Gezi Parkı'nda kaybolmuştur."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler