Srebrenitsa soykırımının 18. yıl dönümü

Srebrenitsa'da katledilen kurbanlardan kimlikleri tespit edilen 409 kişinin cenazesini taşıyan konvoy, 11 Temmuz'da toplu cenaze töreninin yapılacağı Potoçari'ye ulaştı.

Yayınlanma: 09.07.2013 - 16:51
Abone Ol google-news

Bosna savaşı sırasında Srebrenitsa'da katledilen kurbanlardan kimlikleri tespit edilenlerin cenazelerini taşıyan Tır konvoyu, 11 Temmuz'da toplu cenaze töreninin yapılacağı Potoçari köyüne ulaştı.

Tabutlar, burada vatandaşlar ve görevliler tarafından Tırlar'dan alınarak, savaş esnasında Hollandalı askerlerin, kendilerine sığınan savaş mağdurlarını Sırplar'a teslim ettiği eski akümülatör fabrikasına taşındı.

Soykırımın en küçük kurbanı olarak bilinen bebeğin tabutunun fabrikaya taşınması sırasında duygulu anlar yaşandı.

Tabutların yerleştirilmesinin ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Bu arada, Perşembe günü düzenlenen törenle defnedilecek 409 kurbanı taşıyan konvoy, bu sabah Visoko şehrinden hareket etmiş, daha sonra başkent Saraybosna'da, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç ve Hırvat üyesi Jelyko Komşiç ile Bosna Hersek Reis-ul Uleması Hüseyin Kavazoviç'in yanı sıra çok vatandaşın katılımıyla düzenlenen törenin ardından, Potoçari'ye gözyaşlarıyla uğurlanmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler