Snowden'in sığınma bilmecesi devam ediyor

Rusya parlamentosu alt kanadı olan Duma'nın Uluslararası İilişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) dünyada milyonlarca kişinin telefon ve internet kayıtlarını izlediği bilgisini basına sızdıran Edward Snowden'in Venezuela'nın sığınma teklifini kabul ettiği bilgisini Rusya devlet televizyonundan duyduğunu ifade etti.

Yayınlanma: 09.07.2013 - 18:15
Abone Ol google-news

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, ABD'nin, hakkında "casus avı" başlattığı ve Şeremetyevo Havaalanı'nın transit yolcu bölümünde bekleyen Snowden'in Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun sığınma teklifini kabul ettiğini yazan, bir süre sonra da bu yazıyı kaldıran Puşkov, daha sonra attığı tweetlerde bilgi kaynağının Rusya devlet televizyonu olduğunu ve bütün soruların onlara yönlendirilmesi gerektiğini belirtti.

"Vesti-24" kanalının 18.00 haber bülteninde bilginin verildiğine değinen Puşkov, bunun doğru olması halinde, "Snowden'in, Venezuela'ya sığınmanın en güvenli seçenek olduğuna karar verdiği" yönündeki ifadesini yineledi.

Eski CIA ajanı Edward Snowden'in ABD'nin takibinden kurtulmak için hangi ülkeye sığınacağı halen belirsizliğini koruyor. ilk sığınma başvurusunu Ekvador'a yaptığı belirtilen Snowden'in, bugüne kadar 21 ülkeden sığınma talebinde bulunduğu belirtilmişti. Başvuruyu yaptığı ülkelerden Almanya, Avusturya, Finlandiya, Hindistan, İrlanda, İspanya, İsviçre, Norveç ve Polonya, ABD yönetiminin uyguladığı baskılar necdeniyle talebe olumsuz yanıt vermiş, son yıllarda ABD karşıtlığının arttığı Latin Amerika ülkeleri ise Snowden'e kucak açmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler