TMMOB: Mücadele asla durmayacak

"Torba Yasasına" tepki gösteren TMMOB ve bağlı odalar ortak yazılı açıklama yaparak tepkilerini dile getirdi.

Yayınlanma: 11.07.2013 - 09:12
Abone Ol google-news

Yapılan değişiklikle odaların yeni talanları önleme gücünün hukuken olanaksız hale geleceğini ve şu değişikliklerin yaşanacağı bildirildi. İşte ortak açıklama:

"Ülke kaynaklarının talanına karşı çıkan meslek odalarını işlevsizleştirme. Odaların üyeleriyle ilişkisini zayıflatmak ve giderek ortadan kaldırmak. Odaların gelirlerine el koymak. Kamusal-toplumsal kaynak ve varlıkların talanını iktidarın elinde merkezileştirerek piyasaya açmak, metalaştırmak. Kentsel dönüşüm, kentsel rant programlarının önündeki bilimsel, teknik mesleki denetimi ve toplumcu engelleri ortadan kaldırmak. Özerk yerinden yönetim kuruşları olan Belediyeler ve Meslek Odalarının Anayasal hak, yetki ve görevlerini ellerinden almak. Mimarların Fikir ve Sanat Eserleri Yasası kapsamındaki mimari projelerini eser olmaktan çıkarmak, telif haklarına el koymak ve sonuçta teslim alamadığı TMMOB'yi etkisizleştirmek istemektedir."

Son yıllarda yapılan mevzuat değişiklikleri ile meslek disiplinlerinin uygulama alanlarının daraltıldığı ifade edilen açıklamada, "Kanun Hükmünde Kararnameler bu saldırılara yeni halkalar eklenmiş; kamu yönetiminin tekelci/otoriter nitelikte yeniden düzenlenmesinin yanı sıra, mühendislik, mimarlık, şehir plancılığı ve TMMOB mevzuatı, Anayasa ve yasalara açıkça aykırılık oluşturacak bir şekilde iktidar bürokrasisi tarafından düzenlenir hale gelmiştir" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler