TMMOB yürüyüşüne gazlı müdahale!

Taksim Dayanışması'nın çağrısı üzerine Galatarasay'da toplanan kalabalık, gözaltıları protesto etmek için Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Polis engeliyle karşılaşan grup Galatasaray Lisesi önünde gözaltıları protesto etti. Uyralıların ardından Çevik Kuvvet ekipleri tazyikli su ve gaz bombalarıyla İstiklal Caddesi'nde müdahalede bulundu.

Yayınlanma: 13.07.2013 - 14:54
Abone Ol google-news

Taksim Dayanışmasının çağrısıyla 17.30’da Galatasaray Lisesi önünde buluşan binlerce yurttaş, AKP’nin Gezi Direnişi’nin intikamını almak için hedef aldığı TMMOB ile dayanışma ve polis operasyonlarını protesto etti. Polis ve TMMOB yetkililerinin görüşmeleri sonuçsuz kaldı . Taksim Meydanı'na yürüyüş Çevik Kuvvet ekiplerince engellendi. 

Taksim Meydanı'na ilerleyen grup, Fransız Başkonsolosluğu önünde önlem alan polise katıldı. Polisin grubun dağılmasını istedi. Ancak grup dağılmadı. Bunun üzerine polis, kalabalığın üzerine kalkanlarla yürüdü. Kaçışan grup üyeleri ara sokaklara girdi. Bir süre sonra tekrar İstiklal Caddesi'nden biraraya geldi. Gruba polis bu kez TOMA ile tazyikli su ile müdahalede bulundu. İstiklal Caddesi boyunca gruplara tazyikli su sıkıldı. İstiklal Caddesi'ndeki vatandaşlar müdahale sırasında zor anlar yaşadı.

Taksim'de silah sesleri

Olayın duyulmasından sonra kalabalık bir direnişçi grubu Ayhan Işık Sokak'a girdi. Bu sırada sokaktan 2-3 el silah sesi duyuldu. Silah sesi ve yaralanan olup olmadığı konusunda bilgi alınamadı.

Sopalı esnaflar yine Taksim'de

İstiklal Caddesi'ne açılan bazı ara sokaklarda göstericiler ile esnaf arasında gergin anlar yaşandı. Bazı esnafların ellerinde sopalarla dükkanlarının önüne çıkıp göstericilere müdahale ettikleri görüldü. Göstericiler de bu kişilere tepki göstererek karşılık verdiler.

Ayhan Işık Sokak’ta iki kafeteryanın sahipleri ile çalışanları, polisten kaçarken sokağa giren eylemcilere tepki gösterdi. Burada arbede yaşandı. Bursa Sokak'ta da ellerinde sopa olduğu görülen birkaç esnaf, göstericilerin sokağa girmesini engellemeye çalıştı.

Ellerinde sopayla eylemcilere saldıran esnafın zaman zaman gazetecilerin görev yapmasını da engellediği görüldü.

Ankara'da mimar ve mühendislere polis engeli

Ankara'da ise Güvenpark'a yürümek isteyen mimar ve mühendisler Meşrutiyet Caddesi'nde kurulan polis barikatıyla durduruldu.

Bayrak satarken gözaltına alındı

Ali Sarıçiçek Taksim'de bayrak satarken gözaltına alındı, tutuklandı. 

TMMOB'dan buluşma çağrısı

TMMOB İstanbul Koordinasyon Kurulu Bileşenleri’nden yapılan açıklama:

“TMMOB’nin yetkilerini kısıtlayan torba yasayı ve Taksim Gezi Parkı direnişinde yaşanan gözaltıları protesto etmek için 13 Temmuz 2013 Cumartesi günü saat 17.30′da Galatasaray’da toplanılarak buradan yürüyüşle Taksim Meydanı’nda saat 19.00′da basın açıklaması yapılacaktır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler