''Arasta'' operasyonu davasına devam edildi

Edirne'deki ''Arasta'' operasyonu kapsamında, aralarında Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de bulunduğu tutuksuz 23 sanığın ihaleye fesat karıştırma, kamu görevlisine rüşvet verme, rüşvet alma iddialarıyla yargılanmasına devam edildi.

Yayınlanma: 20.02.2009 - 10:19
Abone Ol google-news

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, aralarında Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de bulunduğu, tutuksuz yargılanan 9 sanık katıldı. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın da aralarında bulunduğu 14 tutuksuz sanık ise duruşmaya katılmadı.

Yoklamanın ardından, mahkeme heyetinin değişikliği nedeniyle eski zabıtlar okundu.
Tanıklar için Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılan talimatların gelmediği belirtildi. Hazine avukatı Pervin Alper ve sanık avukatları, eksikliklerin tamamlanmasını istediklerini bildirdi.

Mahkeme, sanıklar Ümit Yeğin ve Şevket Günbay'ın davadan çekilen avukatlarının yerine avukat tutmadıkları takdirde zorunlu avukat tayin edileceği ve sanık Mustafa Selçuk'un avukatının davadan çekildiğinin kendilerine bildirilmesine karar verdi. Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılan talimatın cevabının beklenmesi gerekçesiyle duruşma ertelendi.

Hamdi Sedefçi, duruşma çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, adalete hep güvendiğini, davanın ertelendiğini ve daha fazla konuşmayacağını söyledi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesince 7 Mart 2008'de başlatılan ''Arasta'' operasyonu sonucu, aralarında Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de bulunduğu 8 kişi tutuklanmıştı.

Operasyon sonrası yapılan ilk duruşmanın ardından, Sedefçi'nin de aralarında bulunduğu tutuklu 8 sanık, nakit teminatla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler