Sosyal felaket

Psikiyatr Prof. Dr. Arif Verimli, araştırmalara göre Türkiye’de gençler arasında esrar kullanımının yüzde 7’ye çıktığını ve bu oranın da giderek arttığına dikkat çekti. Verimli, uyuşturucu kullanımını “sosyal felaket” olarak nitelendirerek mücadelede anne babalara önemli görevler düştüğünü söyledi.

Yayınlanma: 20.02.2009 - 10:35
Abone Ol google-news

İstanbul Aydın Üniversitesi’nin Florya’daki yerleşkesinde önceki gün düzenlenen “Beyinler Uyuşmasın” konferansında uyuşturucu maddeler ve zararları ele alındı. Prof. Dr. Arif Verimli, 18 ilde yaptıkları bir araştırmanın sonuçlarını anımsatarak “İstanbul, Diyarbakır, Antalya, Muğla gibi illerde yaptığımız araştırmaya göre madde kullanımının yüksek olduğunu gözlemledik. Açıklamamızın ardından Antalya Emniyet Müdürlüğü araştırmayı yalanladı ve ‘Başarılıyız’ dedi. Mücadalede birileri kendi başarı ve başarısızlığı gibi görmemeli, mücadele hep birlikte olmalı” diye konuştu.

Verimli, bir başka araştırmanın sonuçlarında da lise 2. sınıf gençleri arasında esrar kullanımının giderek arttığı sonucunun çıktığını belirterek “1991’de esrar kullanımı yüzde 0.8’ken 1995’te yüzde 4’e çıkmış, günümüzde de bunun yüzde 7 olduğu tahmin ediliyor. Esrar alınmadığı takdirde kişide kriz yaratmadığı için bazı çevreler bunun bağımlılık yapmadığının propagandasını yapıyor, bu yanlış” dedi.

 

'Teröre destek gibi'

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi temsilcilerinden eğitmen Serkan Düzenli ise madde kullanımının teröre destek vermekle bir olduğunu ve bunun da ülke ekonomisine ciddi zarar verdiğini söyledi.

Maddenin gençlere genellikle ilk kullanımında bağımlılık yapması için tacirler tarafından “bedava” verildiğini anlatan Düzenli, “Madde kullanımının kişiye maddi külfeti ortalama 7 bin TL’dir. Gençlere sahip çıkmalıyız, yoksa sokaklar ve uyuşturucu tacirleri sahip çıkıyor” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler