Türk: Kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, kendilerinin her siyasi partiye adil ve eşit bir yaklaşımın ortaya konulmasında ısrarcı olduklarını belirterek, "Bu seçimde kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz. Tam tersi bu konuda endişelerimizin ortadan kalkması konusunda diyalog oluşturmaya çalışıyoruz"dedi.

Yayınlanma: 20.02.2009 - 12:42
Abone Ol google-news

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, düzenlediği basın toplantısında, seçimlerde gerginlik yaşanmamasını istediklerini defalarca belirttiklerini kaydetti.

Fırsatların eşit ve özgürce kullanılmadığı bir seçimde halkın tepkilerini birilerinin görmesi ve anlaması gerektiğini ifade eden Ahmet Türk, "Biz tamamen, her siyasi partiye adil ve eşit bir yaklaşımın ortaya konulmasında ısrarcıyız" dedi.

DTP lideri Türk, Diyarbakır'da yaşanan olaylara da değinerek, şöyle dedi:

"Bu olayları hepimiz birlikte yaşadık. DTP binasına bomba atılmadığının, güvenlik güçlerinin orantısız güç kullanmadığının doğru olmadığını söylememe gerek yok, çünkü hepiniz bunu gördünüz.

Rüşvet politikaları ile DTP'yi terörize ederek, farklı göstermeye çalışarak bir seçim atmosferinin yaratılması gerçekten demokrasiye inanan kimsenin yapabileceği bir anlayış biçimi olarak önümüze de gelemez. Fakat Sayın Başbakan aylardan beri DTP'yi terörize ederek, dışlayarak ve çalışmalarını da engellemeye çalışarak bir seçim atmosferine bizi sürüklemektedir. Biz siyasi parti olarak demokrasiyi önemsiyoruz, özgür bir geleceğin kurulmasında kararlıyız. Bu seçimlerde kaos çıkmasına asla izin vermeyiz vermeyeceğiz"


Ahmet Türk, gazetecilerin son günlerdeki gerginlikler ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır gezisi ile ilgili soruları üzerine, Türkiye'de diyalog eksikliği olduğunu söyledi.

İnsanların iradesine ipotek konulmasına karşı olduklarını ifade eden Türk, "Bugüne kadar, halkın beklentilerine yanıt olamadı. 20-30 yıldan beri önemli bedeller ödendi. Ama Sayın Başbakan bütün bu gerçekleri görmezden gelerek, halka çok basit şeyler söylemek istiyor. İkna edici ve talepleri ortaya koyacak bir yaklaşımı göstermezseniz halkımız orada olmayacak" dedi.

Türkiye'de gerginliğin sona ermesi konusunda çaba gösterdiklerini ve gerginliğin hiç kimseye bir yararının olmadığını kaydeden Türk, çatışmanın, şiddetin kendilerinden birçok şey götürdüğünün bilincinde olduklarını, bütün çabalarının barışçıl bir sürecin gelişmesi, diyalogla sorunların çözümü olduğunu belirtti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de Başbakan'ın seçim çalışmalarını yürütmekte olduğunu belirterek, "Başbakan Genel Başkan sıfatıyla geleceği için benim protokolde yer almama gerek yok. Partimizin, Belediyemizin, hem de yüreklerimizin kapısı, diyalogdan yana olan herkese de açıktır" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler