G-20 davetiyeleri postada

İngiltere Başbakan Gordon Brown'ın 2 Nisan 2009 tarihinde Londra'da yapılacak G-20 toplantısı için resmi davet mektuplarını ilgili devlet ve hükümet başkanlarına gönderdiği açıklandı. Brown'ın davet mektubu gönderdiği ülkeler arasında Türkiye'nin de bulunduğu bildirildi.

Yayınlanma: 20.02.2009 - 14:45
Abone Ol google-news

İngiltere Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Başbakan Gordon Brown'ın, istikrar, büyüme ve işsizlik konularının ele alınacağı toplantı için dünya liderlerine davet mektuplarını gönderdiği belirtildi.

G-20 ülkelerinin geçen sonbahar Washington'da gerçekleştirdikleri toplantının davetli listesinde olduğu gibi bu toplantı için de Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Japonya, Meksika, Hollanda, Güney Kore, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, İspanya, Türkiye ve ABD'nin devlet ve hükümet başkanlarının davet edildiğine işaret edilen açıklamada, bölgesel temsil dengesinin sağlanması için Afrika'nın Kalkınması için Yeni Ortaklık (NEPAD), Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) ve AB Komisyonu başkanlarının da toplantıya davet edildikleri ifade edildi.

Başbakan Brown'ın gündemin belirli maddeleri üzerindeki görüşmelere destek verebilmeleri için bazı küresel kurumların yetkililerini de toplantıya davet ettiği belirtildi.

Açıklamada Brown'ın, küresel ekonominin karşı karşıya kaldığı güçlüklerin yenilebilmesi, iş imkanlarının sağlanabilmesi, güvenin yeniden oluşturulabilmesi ve büyümenin yeniden canlandırılabilmesi için kararlı adımların atılması gereğine işaret ettiği de belirtildi. Bu küresel krizin tam olarak ortaya konulabilmesi için dünyanın her yerinden küresel ortakların bir araya getirilmesi gereğine işaret eden Brown'ın, "Bu nedenle G-20 ülkelerinin liderleriyle NEPAD ve ASEAN'ın ve diğer bazı kuruluşların başkanlarını da Londra'ya davet ettim" dediği kaydedildi.

Açıklamada Brown'ın bütün bu kuruluşların davet edilmesiyle kimsenin çıkarlarının gözardı edilmediğinin ve seslerinin duyulduğunun ortaya konulmasının amaçlandığını belirttiği de kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler