Gebze Procter&Gamble'de grev

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde faaliyet gösteren ve 2 gün önce grev başlatılan Procter&Gamble Tüketim Malları AŞ, sendikanın zam teklifinin sağduyulu olmadığını öne sürdü.

Yayınlanma: 20.02.2009 - 15:08
Abone Ol google-news

Procter&Gamble Tüketim Malları AŞ tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Tüm Kağıt Selüloz Sanayi İşçileri sendikası ile yapılan sözleşme görüşmeleri sürecinde firmalarının yaklaşımının başından beri dürüstlük, şeffaflık ve adalet ilkeleri içinde olduğu ifade edildi.
Fabrikanın en kısa zamanda üretime başlamasını istedikleri bildirilen açıklamada özetle şöyle denildi:

''Olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz bugünlerde, işçi sendikasının öneri olarak getirdiği ücret zamlarının, çalışanlarımız açısından sorumlu ve sağduyulu bir davranış örneği teşkil etmediğini düşünmekteyiz. Zira, geçmişte olduğu gibi bugün de, tüm çalışanlarımızın hayat standartlarını, yerel ve uluslararası rekabetçi konumumuzu zorlamasına rağmen, Türkiye sektör ortalamalarının oldukça üstünde tutacak ücret ile sosyal hak ve yardım paketleri sunmaktayız.

Sendikayla 17 Şubatta yapılan görüşmede sözleşmenin geçerli olacağı iki yıl boyunca, her altı aylık dönem için enflasyon oranının yarısının üstünde ücret artışı önerdik. Bunların yanı sıra birçok ek sosyal hak ve yardım paketi de sunulmuştur. Sendikamızın da dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumu göz önüne alarak gerekli sorumluluk bilinciyle ve hassasiyetiyle hareket edip mevcut durumu sonlandırmak için çaba göstereceğine inanmaktayız.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler