Şahin: Avukatların kendi takdirleridir

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bazı avukatların kendisiyle ilgili suç duyurusunda bulunulması talebiyle İstanbul Barosu'na başvurmalarıyla ilgili olarak, ''Kendi takdirleridir'' dedi.

Yayınlanma: 20.02.2009 - 15:49
Abone Ol google-news

Parti teşkilatını ziyaret etmek ve Belediye Başkan Adayı Kerim Kılıç'ın seçim koordinasyon merkezini açmak için Antalya'nın Alanya ilçesine gelen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi.

Mehmet Ali Şahin, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şahin, İstanbul'da bir grup avukatın kendisiyle ilgili suç duyurusunda bulunulması talebiyle İstanbul Barosuna başvurduklarının hatırlatılması üzerine şunları söyledi: ''Bazı avukatların benimle ilgili suç duyurusunda bulunması kendi takdirleridir. İstanbul Barosu da bu başvuruları değerlendirir. Buna diyeceğim bir şeyim yoktur. Ancak açıklamamı bir kez daha tekrar etmek istiyorum. Bilindiği gibi geçtiğimiz haftalarda bir gazetemiz, eski Özel Harekat Daire Başkanvekili olan kişi ki şu anda tutukludur. Onun Cumhuriyet Savcılığına verdiği ifadesinden birtakım alıntılar yayınladı. Şu anda gizli olması gereken ifadesinden birtakım alıntılar yayınladı. Bu gazetenin Ankara temsilcisi bir açıklama yaptı. Dedi ki (Biz bu bilgileri, sayın İbrahim Şahin'in avukatından aldık) Benim açıklamam bunun üzerinedir. Aslında gazetenin de bunu yayınlamaması lazım. Çünkü gizli bir soruşturma. Bir şekilde bu bilgiler elde edilmiş olsa bile basın yayın organları tarafından bile yayınlanmaması gerekir. Benim ifade ettiğim, acaba bu gizli bilgiler basına nasıl sızıyor, hangi yolla geliyor. Bunun araştırılması gerekir. Ben Adalet Bakanı olarak (Acaba yargı birimlerinden mi çıkıyor) diye müfettişler gönderip inceleme yaptırıyorum. Aynı şekilde baroların da bu tür bilgileri sızdıran avukatlarla ilgili işlem yapması gerekirdi. Koskoca bir avukatlık camiasını karşıma alıp hepsini kast etmiş değilim. Eğer gerçekten bilgi sızdıranlar varsa onlarla ilgili işlem yapılması temennisinde bulunmuştum. Ama birtakım avukat arkadaşlarımız, benimle ilgili suç duyurusunda bulunmuş. Kendi taktirleridir. İstanbul Barosu yetkilileri, yasal çerçevede işlem yapar. Buna bir diyeceğim yok.''

Bakan Şahin, şu anda İstanbul'da Cumhuriyet savcılarının soruşturmanın gizliliğinin ihlaliyle ilgili 500'den fazla soruşturma açtığına da değinerek, bu davalardan ikisinin sonuçlandığını ve mahkumiyetle sonuçlandığını hatırlattı.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, şöyle devam etti: ''Bununla ilgili bir şey yapılmıyor deniliyor ya. Hayır. Bunlarla ilgili cezai işlem yapılıyor. Ama bir şey daha yapılmalıdır. Bu konuda herkes, gizlilik kuralına uymaya azami gayret göstermelidir. Basın yayın organlarımız da bunu yapmalıdır. Çeşitli organlarımızda görev yapanlar da bunu yapmalıdır. Aksi taktirde yargıya güven sarsılır. Bunu sarsmaya kimsenin hakkı yoktur. Bakın ben bu incelemeyi yaptırıyorum. Eğer yargı organlarından bilgi sızdığı yönünde bir bilgi gelirse bu konuda mutlaka gerekeni yaparım. Ama başka kurumlardan da böyle bilgiler gelirse o kurumlar da bunun gereğini yapması lazım.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler