'Antalyalılar elektriğe para ödemeyecek'

CHP Antalya büyükşehir belediye başkan adayı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Güneşkent projesiyle Antalyalıların elektriğe para ödemeyeceğini bildirdi. Antalya'yı sağlık kenti haline getireceklerini söyleyen Akaydın, Antalya'nın ılıman ikliminin uzun tedavi süreci gerektiren hastalıkların tedavisinde önemli yer alacağını kaydetti.

Yayınlanma: 21.02.2009 - 17:23
Abone Ol google-news

Talya Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısında ''Yaparsa hoca yapar'' sloganları eşliğinde konuşan Mustafa Akaydın, ''Sağlık kenti Antalya'', ''Üniversite kenti Antalya'', ''Güneş kenti Antalya'' ve ''Üçüncü yaş grubu cenneti Antalya'' projelerini tanıttı. Antalya'yı sağlık kenti haline getireceklerini söyleyen Akaydın, Antalya'nın ılıman ikliminin uzun tedavi süreci gerektiren hastalıkların tedavisinde önemli yer alacağını ifade etti. Hekim olduğunu ve uzun yıllar şifa dağıttığını belirten Akaydın, sağlık alanındaki yatırımlarla birçok doktor ve hemşirenin de istihdam imkanına kavuşacağını söyledi.

Mustafa Akaydın, Antalya'nın Türkiye'de güneş ışığını en uzun süre alan şehirlerden olduğunu belirterek, ''Güneşkent projesiyle Antalyalılar elektriğe para ödemeyecek. Kendileri elektrik üreterek para kazanacak. Hazırladığımız projelerle AB fonlarından yararlanacağız. 5 yılda tamamlayacağımız projelerle 50 bin kişi istihdam edilecek'' diye konuştu. ''Üniversite kenti Antalya'' projesiyle Antalya'yı eğitim şehri yapacaklarını ifade eden Akaydın, ''Üçüncü yaş grubu cenneti Antalya'' projesiyle de varlıklı emeklilerin Antalya'ya yöneleceğini belirtti. Yarı zamanlı istihdam programlarıyla ev hanımlarına ve yoksul öğrencilere sigortalı iş imkanı sunacaklarını kaydeden Akaydın, seçilmeleri halinde ilk etapta 10 bin kişi ve 5 bin öğrencinin yarı zamanlı işe kavuşacağını söyledi.

Antalya'nın ''soyulduğunu'' ve rantın paylaşıldığını iddia eden Prof. Dr. Akaydın, ''Portakalı soydum, baş ucuma koydum, ben bir yalan uydurdum'' tekerlemesini söyleyerek, tekerlemedeki portakalın neyi temsil ettiğini sordu. Partililerin ''Antalya'' diye cevap vermesi üzerine Akaydın ''Portakalı kim soydu'' diye sordu. Bu sırada salondaki ekranlara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in yan yana fotoğrafı geldi. Toplu taşıma konusundaki projelerini de partililerle paylaşan Akaydın, seçilmeleri halinde metro çalışmalarına başlayacaklarını, proje tamamlanana kadar toplu taşımanın lastik tekerli araçlarla sürdürüleceğini, yoksulların ve öğrencilerin toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanacağını belirtti. Akaydın, Yüzüncü Yıl Bulvarı'ndaki stadyum inşaatının yeniden inceleneceğini, mümkünse durdurulacağını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler