'Bir bayram daha ayrı bırakıldık'

Dursun Çiçek’in kızı İrem Çiçek, bu davadaki adaletsizliği heryerde anlatacağını söyledi.

Yayınlanma: 07.08.2013 - 03:32
Abone Ol google-news

Ergenekon davasında hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen emekli Albay Dursun Çiçek’in kızı ve avukatı İrem Çiçek, “Ben babamın hayatı boyunca hapiste kalacağını düşünmüyorum. Fakat ne kadar emin de olsanız her gün bizim için babamızdan ayrı kaldığımız bir gün. Bir bayramı daha babalarımızdan ayrı geçirmemizi sağladılar. Fakat bunlar unutulmayacak bizim beynimize kazandı” diye konuştu.

Kararı gazetemize değerlendiren İrem Çiçek, mahkemenin bugüne kadar sergilediği tutum nedeniyle bu kararı beklediğini söyledi. Mahkemenin tarafsız olmadığını ifade eden Çiçek, “Biz bu mahkemeyi 29 kez reddettik. Somut veriler ve deliller göstererek reddettik ama hiç sonuç alamadık. Bilirkişi raporu için yüzlerce kez talepte bulunduk. Ama mahkeme soruşturma aşamasında alınan tartışmalı raporla yetindi. Kovuşturma aşamasında hiçbir rapor alınmadı” dedi. Davanın gizli ihbarlar üzerinden yürütüldüğünü kaydeden Çiçek, “Mahkeme, gizli ihbarcılara ait beyanların doğruluğunu araştırmak üzere hiç çaba sarf etmedi. Bizim gizli tanığımız Efe, babamın Erzincan’a gittiğini söyledi. Üniformasını önce yeşil, sonra beyaz en son da siyah yaptı. En sonunda ‘Siz gelmişsiniz gelmemişsiniz ne önemi var. Erzincan’da da uygulanıyordu’ dedi ve kapattı” değerlendirmesinde bulundu.

Hangi şiddet?

4 sayfalık İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın uygulandığına dair hiçbir delil olmadığını vurgulayan Çiçek, “Merak ediyorum hangi cebir ve şiddetten bahsediyorlar. Davadaki tek şiddet Danıştay’a saldırı ve Cumhuriyet gazetesinin bombalanmasıydı. Olayların sanığı Osman Yıldırım beraat etti. Mahkeme Danıştay ve Cumhuriyet’e yönelik saldırıları akladı. Osman Yıldırım’ın beraat ettiği bir davada bizimkilerin müebbet hapisle cezalandırılması doğal” dedi.

Bu dava dönecek

“Gerekçeli karardaki gerekçesizlikleri de hep birlikte göreceğiz” yorumunu yapan İrem Çiçek, şunları söyledi:

“Hüküm açıklandığında heyete şunu söyledim: ‘Ben hayatım boyunca sizleri unutmayacağım ve tarihe de unutturmayacağım.’ Bu davayı, yaşanan adaletsizliği her yerde herkese anlatacağım. Yılmayacağız bu zulme karşı direneceğiz. Ben bu davanın bir noktada döneceğine eminim. Karar sonrası babamın yanına gittim. Morali yerindeydi. Bunun böyle sürmeyeceğini çok iyi biliyor. Herkes gibi buradaki siyasi davanın farkında. Söylediği tek şey var: Anlatmaya ve mücadeleye devam. ”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler