Bayram bitti, dönüş çilesi başladı

Şeker Bayramı tatilinin bitmesiyle sürücülerin eve dönüş çilesi başladı...

Yayınlanma: 11.08.2013 - 08:21
Abone Ol google-news

Çanakkale, Tekirdağ, Yalova, Ankara, Sakarya ve Kocaeli'de bayram tatilinden dönen sürücüler nedeniyle araç yoğunluğu yaşanıyor.

Bayram tatilini Ege ve Akdeniz'deki tatil merkezlerinde geçirerek dönüş yolculuğuna başlayan sürücüler, Çanakkale kent merkezinde ve iskelelerde uzun kuyruklar oluşmasına yol açıyor. Trafik ekipleri, trafiği rahatlatmak için yoğun çaba sarf ediyor.

Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir ve Gelibolu-Lapseki ile Gökçeada-Kabatepe, Geyikli-Bozcaada hattında çalışan arabalı vapur ve feribotlar, kalkış saatini beklemeden aralıksız çalışıyor.

Yoğunluğun akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Topçular İskelesi

İstanbul'a dönmek amacıyla deniz ulaşımını tercih eden sürücüler, Yalova'daki Topçular İskelesi'nde uzun kuyruklara neden oluyor. Topçular İskelesi istif alanı tamamen dolarken, gişelerin önünde de uzun kuyruklar oluşuyor.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) yetkililerinden alınan bilgiye göre, Topçular-Eskihisar arasında arabalı vapur sayısı 13'ten 17'ye çıkarıldı.

Bayram tatili süresince düne kadar 110 bin araç, arabalı vapurlarla geçiş yaptı, bugün de 20 bin aracın geçmesi bekleniyor.

Yoğunluğun gece geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.

Tekirdağ


Bayram tatillerini Trakya'da geçiren tatilciler de dönüş yolculuğuna başladı.

Çorlu-Yenice ve Yeniçiftlik kavşaklarında araç yoğunluğu nedeniyle ulaşım zaman zaman aksıyor.

Emniyet ekipleri, sürücüleri yoğunluk nedeniyle alternatif güzergah olarak Keşan-Malkara-Tekirdağ-Muratlı-Bükkaarıştıran-otoban girişini kullanmaları yönünde uyarıyor.

Ankara

Başkentin doğu kapısı konumundaki Kırıkkale-Ankara karayolu Elmadağ mevkisinde de sabah erken saatlerde başlayan araç yoğunluğu devam ederken trafik akıcı şekilde ilerliyor.

Elmadağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, karayolunda sürücüleri aşırı hız ve takip mesafesini korumaları yönünde uyarıyor.

Bolu Dağı

TEM otoyolunun İstanbul yönünde, bayram tatilinden dönen sürücüler nedeniyle Bolu Dağı tünel geçişi, Gerede ve Yeniçağa mevkisinde yoğunluk yaşanıyor.

Karayolları ekipleri, arızalanan araçları nedeniyle yol kenarında park etmek zorunda kalan sürücülerin kazaya sebebiyet vermemeleri için yoğun çaba harcıyor.

Denetimlerini sıklaştıran Düzce ve Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kontrol noktalarında sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıyor.

Kocaeli ve Sakarya

TEM Otoyolu ve D-100 karayollarının Kocaeli ve Sakarya geçişinde yoğunluk oluşmaya başladı.

Otoyolun Gültepe Rampası kesimi, Kandıra ve Hereke turnikelerinin bulunduğu bölgeler ile D-100 karayolunun kent geçişinde ulaşım zaman zaman durma noktasına geliyor.

TEM otoyolunda her 5 kilometrede bir trafik ekibi görev yapıyor. Sıcak hava nedeniyle çok sayıda aracın hararet yaptığı gözlenirken, sıcaktan ve yoğun trafikten bunalan vatandaşlar yol kenarında yoğunluğun azalmasını bekliyor.

Trafik yoğunluğunu fırsat bilen bazı vatandaşlar da tatilcilere su satıyor.

Sakarya'da da Sapanca ilçesine kadar araçlar akıcı ilerliyor, Sapanca ilçesinden sonra ise yoğunluk artıyor.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk


Tatillerini geçirmek üzere Türkiye'ye gelen Avrupa'nın değişik ülkelerinde çalışan Türk işçileri, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturdu.

Bulgaristan'ın Kaptan Anderevo Sınır Kapısı'ndan geçerek Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen gurbetçiler, işlemlerinin ardından yurda giriyor. Uzun yol katederek Türkiye'ye ulaşan gurbetçilerin büyük bölümü, gümrüksüz satış mağazalarının bulunduğu alanlarda bir süre dinleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler