Et borsasına şafak baskını

Yenimahalle Belediyesi zabıta ekipleri, GİMAT'taki Et Borsası'nda şafak denetimi gerçekleştirdi. Et Borsası'nda menşei belli olmayan et bulunduğu ihbarını dikkate alan ekipler, numune aldı, etleri inceledi.

Yayınlanma: 15.08.2013 - 09:36
Abone Ol google-news

Ankara'da bir depoda kaçak et kesimi yapıldığı ihbarını değerlendiren Yenimahalle Belediyesi zabıta ekipleri, sabah saatlerinde gıda mühendisleri ile birlikte depoya baskın düzenledi. Galoş, bone ve önlüklerle depoya giren ekiplerin yaptığı incelemelerde menşei belli olmayan ete rastlanmadı. Ekipler, soğuk hava depolarını da kontrol ederken, haftada yaklaşık 350 bin ton et satışının yapıldığı et borsasının hijyen ve sağlık kurallarına da uygun olduğu görüldü.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Yenimahalle Belediyesi Gimat Zabıta Karakolu Amiri Necati Bayraktar, “Kaçak et kesimi ve tırnaklı hayvan eti ihbarı için buraya geldik. Herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadık. Her şey kayıt altında. Hijyen bakımından da bir sorunla karşılaşmadık. Herhangi bir kayıt dışı kesime izin vermiyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon