İzmir Belediyesi vergilerini geri istiyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in ödediği verginin karşılığını alamadığını öne sürerek, ''Merkezi hükümete bir önerimiz var. Her yıl ödediğimiz verginin yüzde 100'ünü bize geri versin, İzmir'e yatırım yapsın. Biz veriyoruz, karşılığını alamıyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 23.02.2009 - 13:30
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gazi Caddesi seçim bürosunu açtı.
Kendisine güvenenlere ve İzmir halkına layık olmak için 5 yıl boyunca geceli gündüzlü çalıştığını kaydeden Kocaoğlu, ''5 ay önce yaptığım kamuoyu yoklamalarında, sizin beni halkın belediye başkanı yaptığınızı gördüm ve tekrar aday olmaya karar verdim'' şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı süresince, 30 yılda yapılamayan işlere imza attığını ifade eden Kocaoğlu, şunları söyledi:
''Bizden önceki dönemde yatırım 234 milyon TL idi. Biz bu rakamı 6 kat artırdık, 1 milyar 650 milyon TL'ye çıkardık. 5 senede yatırımı 6'ya katlarsan zaten 30 senelik iş yaptığın ortaya çıkar. Bizden önce 116 milyon TL olan borç ödemesini de 7 kat artırdık, 853 milyon TL'ye çıkardık. Belediyenin borcunu bitirip güçlenmesini sağladığımız andan itibaren, yani 2010 yılından itibaren yatırım miktarımız 2 katına çıkacak, ne kadar yatırım gerekiyorsa gerçekleştirilecektir. ''


'Hükümetin ayrım yapma lüksü yok'

Hükümetin İzmir Büyükşehir Belediyesini ''İzmir geri kalıyor, büyüyemiyor, iktidarla belediye aynı partiden olmalı'' şeklinde eleştirdiğini söyleyen Aziz Kocaoğlu, belediye yatırımlarının geri kalmadığını ifade etti.

İzmir'in verdiği verginin sadece yüzde 22'sini geri alabildiğini kaydeden Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Antalya yüzde 64'ünü, Adana yüzde 131'ini alıyor. Merkezi hükümete bir önerimiz var, bizim her yıl ödediğimiz verginin yüzde 100'ünü 2009, 2010, 2011, 2012 yılında bize geri versin, İzmir'e yatırım yapsın. Vermeden almak yok. Biz veriyoruz, karşılığını alamıyoruz. Ben hükümeti İzmir'e yatırım yapmaya çağırıyorum. Sayın Başbakan, Melih Gökçek'in yanında 'Ben size baraj yapıp hava mı attıracağım' demedi mi? Biz 57 belediye başkanını birbirinden ayırmadık. Merkezi hükümetin de ayırım yapma lüksü yok.''

AKP adayı Taha Aksoy'un seçim broşüründe, ''İzmir'in eski otobüsleri'' adı altında Bergama'daki eski bir otobüsün fotoğrafını yayınladığını söyleyen Kocaoğlu, ''Bergama bize bağlı değil. Bergama'ya kadar gitmeye gerek yok. Hurdaya çıkmış arabalarımızı çekselerdi'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler