Almanya'da karnaval var

Almanya'da gerçekleştirilen 'beşinci mevsim' karnavalı tüm hızıyla devam ediyor. Yağışlı havaya rağmen büyük bir katılımla yapılan karnavalda ilginç anlar yaşandı. Karnaval Çarşamba günü sona erecek.

Yayınlanma: 23.02.2009 - 14:54
Abone Ol google-news

Almanya'da "beşinci mevsim" olarak adlandırılan karnaval kutlamaları, "Rosenmontagszug" (Gül pazartesi geçidi) ile doruk noktasına ulaştı.

Karnavalın kalesi olarak bilinen Köln kentinde yerel saatle 10.30'da başlayan karnaval geçidinde, 1. FC Köln takımının teknik direktörü Christoph Daum da vatandaşlara çikolata ve şeker dağıttı.

Yağışlı ve kapalı havaya rağmen yüz binlerce kişi yol kenarında çocuklarıyla birlikte açtıkları şemsiyeleri ters tutarak araçlardan atılan şeker ve çikolataları yakalamaya çalıştı.

Karnaval geçidi sırasında 11 bin karnavalcı halka tonlarca şeker ve çikolata dağıtırken karnaval geçidinin uzunluğu da 7 kilometreye ulaştı.

Köln büyükşehir belediye başkanlığı için yeniden adaylığını koyan Fritz Schramma ile rakibi Jürgen Roters'in kılıçla savaş halinde gösterilen maketi de geçidin en ilgi çeken süslü araçlarından biri oldu.

Düsseldorf kentindeki karnaval geçidinde ise Köln'de yapılacak DİTİB Merkez Cami'nin maketinin yer alması tartışmalara yol açtı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı caminin yapımını eleştirdiği için bu aracı yaptığını ifade eden Jacques Tilly, DİTİB'i, cami yapımında halka bu konuyu danışmadığı için eleştirdiğini söyledi.

Almanya'nın diğer çok sayıda kentinde de karnaval geçit törenleri düzenlendi. Söz konusu kentlerde süslü kıyafetlerle sokaklara dökülen yüz binlerce kişi gönüllerince eğlendi.

Genel olarak içki, özellikle de bira tüketiminin en üst seviyeye ulaştığı karnaval dönemi bu yıl 25 Şubat Çarşamba, Aschermittwoch (Kül Çarşambası) adı verilen günde sona erecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler