Clinton, Afganistan ve Pakistan liderleriyle görüşecek

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un, Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureşi ve Afganistan Dışişleri Bakanı Rengin Dadfar Spanta ile görüşeceği bildirildi. Görüşmelerin, Washington yönetiminin, Afganistan ve Pakistan politikalarının gözden geçirme çalışmaları çerçevesinde olacağı belirtiliyor.

Yayınlanma: 23.02.2009 - 20:44
Abone Ol google-news

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Wood'un açıklamasına göre ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureşi ile yarın, Afganistan Dışişleri Bakanı Rengin Dadfar Spanta ile de 25 Şubat Perşembe günü görüşecek.

Bakanlık sözcüsü Wood, 3 bakanın ayrıca üçlü toplantılar yapacaklarını ve bir akşam yemeğinde biraraya geleceklerini söyledi.

Wood, görüşmelerle ilgili olarak, ''Bölgedeki durum yüzünden hükümet yetkililerinin ne denli kaygılı olduğunu biliyorsunuz'' diyerek, bu nedenle Clinton'ın, bu temasları çok ciddi konuları görüşmek için önemli bir fırsat olarak gördüğünü bildirdi.

Wood, hükümetin Afganistan ve Pakistan politikalarını gözden geçirme çalışmalarına bu ülkelerin katkılarının önemli olduğunu düşündüklerini ve görüşlerinin dikkate alınacağını kaydetti.

Clinton'ın iki ülke dışişleri bakanlarıyla görüşme planından önce başkan Barack Obama geçen hafta, Afganistan'a takviye 17 bin asker gönderilmesi kararı almıştı. Böylece Afganistan'daki ABD askeri sayısı 55 bine yükselecek.

Clinton da Taliban'ın güç kazandığı bu bölge için özel bir temsilci atamış ve bu göreve deneyimli diplomat Richard Holbrooke'u getirmişti. Holbrooke, göreve gelişinin hemen ardından bölgeye yaptığı ziyareti tamamlayarak bu ay başında Washington'a dönmüştü.

Obama ile Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai arasındaki ilişkiler, ABD'nin yolsuzlukla mücadelede yeterli çaba göstermediği eleştirileri ve Karzai'nin, ABD ile NATO güçlerinin operasyonlarındaki sivil kayıplarla ilgili protestoları nedeniyle gerilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler