Gökçek'ten ODTÜ Ormanı'na ikinci açıklama

Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ Ormanı’nın içinden geçecek otobana yönelik protesto gösterilerine ilişkin ikinci açıklamayı yaptı. Gökçek, "Biz yol yapmak için zaruretten bir ağaç kesersek yerine en az 10 ağaç dikeriz. Birileri artistlik ve show yapmasın" dedi.

Yayınlanma: 25.08.2013 - 18:12
Abone Ol google-news

Melih Gökçek ilk açıklamasında, “200 metre uzunluğunda viyadük, 500 metre uzunluğunda 30 metre yüksekliğinde toprakerme duvar, 150 metre ardgerme köprü yapılıyor.

ODTÜ kısmında ise (2 km) 150 metre viyadük ve U altgeçit yapılacak. Ayrıca 200 civarında ağaç taşınacak” ifadelerini paylaşmıştı. Ancak Twitter’da artan tepkiler ve bugün gerçekleştirilen protestoların kamuoyunda yankı bulmasının ardından Gökçek, tepkilerin giderek artması üzerine ikinci açıklamasını yaptı. Açıklamada, ODTÜ Ormanı’ndan geçecek yola ilişkin protestoları değerlendiren Gökçek, “Amaç üzüm yemek değil bağcı dövmekse bunu bir avuç militan ODTÜ’lüden beklemek doğal” dedi. Gökçek, “Zaten okullan açılınca olay çıkarmak için bahane arıyorlar” diye konuştu.
 

‘Kamuoyu yoklaması yapalım’

Açıklamalarının devamında AOÇ’deki ağaç kesimlerine de değinen Gökçek, “AOÇ’ye daha ilk etapta 150 bin yetişkin ağaç ve 4 milyon çalı dikiyoruz. Bu rakam 10 milyona çıkacak” derken, ODTÜ Ormanı üzerindeki projeye ilişkin iddialı konuştu. ODTÜ’lü öğrencilerinin yüzde 90’ının yolu istediğini belirten Gökçek, “ODTÜ’de müsaade etsinler kamuoyu yoklaması yapalım görelim ne çıkacak” dedi.
 

‘Bir avuç militan’

Başbakanın Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı olayları başlamadan önce “Birkaç çapulcu” açıklamasının bir benzerini de yapan Gökçek, eylemleri gerçekleştiren yurttaşları, “Kent düşmanı bir avuç militan” olarak nitelendirdi. Gökçek, otobanın geçeceği güzergâhın üzerine çadır kuran yurttaşların fotoğraflarının olduğu bir haber metnini şahsi Twitter hesabından paylaşarak “İşte size kent düşmanı bir avuç militan. Bütün amaçları olay çıkartmak” diye yazdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler