"AKP iktidarı ile birlikte yolsuzluk zirve yaptı"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, "Toplumumuzda AKP iktidarı ile birlikte yolsuzluk, rüşvet, şantaj ve ahlaki çöküntü zirve yapmış bulunmaktadır. Bugün medyada AKP iktidarına mensup olanların yolsuzlukları ile ilgili haberler gündemi oluşturmaktadır" dedi.

Yayınlanma: 24.02.2009 - 08:48
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, yaptığı açıklamada, yerel seçimler yaklaştıkça AKP ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir panik ve gerginlik içinde gittikçe hırçınlaştığını, başarı için her şeyi mubah gören bir tutum sergilediklerini savundu.

Başbakanın klasikleşen seçim stratejisini bu seçimde de uyguladığını belirten Toskay, "Sayın Başbakan her seçimde mağdurdur. Türkiye'nin iyiliğini istemeyen hayali düşmanları vardır. Onlarla kahramanca savaşmaktadır. Bu seçimlerde kahramanlığı ülkemiz sınırlarını aşmış bir fatih imajı çizmeye çalışmaktadır" dedi.

Türkiye'nin gerçek gündeminin Başbakanın "dayattığı sanal gündemden" çok farklı olduğuna dikkat çeken Toskay iktidara şu eleştirileri getirdi:
"İşsizlik çığ gibi büyümekte, fabrikalar kapanmakta, çiftçi tarlasını ekememekte, vatandaş kredi kartı borcunu, aldığı tüketici kredisini ödeyememekte, esnaf siftah yapamamakta, semt pazarlarında esnaf çok azalmış müşterilerine biraz daha fazla alışveriş yapması için yalvarır duruma gelmiş bulunmaktadır. Ülkeyi sıfır terörle almış olan AKP iktidarı tırmanan terör karşısında aciz kalmış, terör örgütünün siyasette, sivil toplum örgütlerinde ve medyadaki yandaşlarının taleplerine boyun eğmiş görünmektedir. Bu talepleri yerine getirmek için uygun ortamı beklemektedir. Türkiye'nin dış politikasının bütün sanal başarı hikâyeleri ve pazarlama taktiklerine rağmen teslimiyetçiliği ve başarısızlığı gizlenemeyecek durumdadır. Toplumumuzda AKP iktidarı ile birlikte yolsuzluk, rüşvet, şantaj ve ahlaki çöküntü zirve yapmış bulunmaktadır. Bugün medyada AKP iktidarına mensup olanların yolsuzlukları ile ilgili haberler gündemi oluşturmaktadır. Bakanların kelepir arsa kapatması için Belediye Başkanlarına verdikleri vekâletler, Genel Başkan Yardımcılarının akrabalarına ormanda yapılan villalar, Başbakan ve Bakanların çocuklarının gemicikleri, kuyumcu dükkânları, devletin kolaylaştırdığı mısır ve yumurta ticareti, reşit olmayan çocukların resmi dış ziyaretlerde yabancı işadamları ile toplantılara katılmaları medyada yer almaktadır."


"Devletin imkanları AKP'nin propagandasına sunuldu"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Toskay, AKP iktidarını seçimlerde rüşvet dağıtarak oy avcılığı yapmakla suçlayarak, iktidarın bu geleneğini şu günlerde bir üst düzeye çıkardığını belirtti.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın hiç alışılmamış yardımlarının hemen seçim öncesinde, seçim rüşvetine dönüştürülerek, "büyük bir cüretle", yasalar hiçe sayılarak iktidar partisi görevlisi gibi davranan devlet memurları tarafından dağıtıldığını kaydeden Toskay, Yüksek Seçim Kurulunun "cılız ikazlarını" ise iktidarın dikkate dahi almadığını ifade etti.

İktidarın bütün devlet imkânlarını seçim kampanyasında fütursuzca kullandığını belirten Toskay şunları dedi: "Devletin uçağı, makam arabaları, bürokratlar, kolluk kuvvetleri, kamu kurumlarının ve belediyelerin bütün imkânları AKP iktidarının seçim propagandasında kullanıma sunulmuştur. Aynı 22 Temmuz 2007 seçimlerinde olduğu gibi son altmış yıllık demokrasi hayatımızda görülmemiş bir partizanlık sergilenmektedir. AKP iktidarı rakiplerini ve gerçekleri topluma duyurma gayretinde olan, ama yandaş olmayan, medyayı sindirmek için devletin kurumlarını ve gücünü baskı aracı olarak kullanmaktadır. Kolluk kuvvetleri, maliye teşkilatı, belediye zabıtası zaman zaman bu amaca hizmet ettirilmektedir."


"Başbakan ve Bakanlar toplumu tehdit ediyor"

Toskay, başta Başbakan ve Bakanların toplumu, yurttaşları seçimle ilgili olarak tehdit ettiklerini belirterek, "Bir Bakan iktidar adayları belediyeleri kazanamazsa devletin bu belediyelere zorluk çıkaracağını açık açık söyleyebilmekte, Başbakan medyayı tehdit etmekte ahlaki sakınca görmemektedir. Yandaş medya ile AKP Belediye Başkanı Adaylarının çirkin işbirliği ve iftira kampanyaları seçim başarısı için kendini hiçbir ahlaki kuralla bağlı hissetmeyen bir zihniyetin ne kadar düzeysizleşebileceğini göstermektedir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler