Adaylar seçmene internetten sesleniyor

Yerel seçimler yaklaşırken belediye başkan adayları, internet siteleri üzerinden seçmenlerine ulaşmaya çalışıyor. Özellikle büyükşehir belediye başkan adaylarının kendi adlarına açtığı sitelerde, seçmene detaylı bilgiler veriliyor.

Yayınlanma: 24.02.2009 - 09:22
Abone Ol google-news

TBMM'de grubu olan partilerin üç büyük ildeki belediye başkan adaylarının internet sitelerinden derlenen bilgilere göre CHP'nin, Ankara, İstanbul ve İzmir büyükşehir belediye başkan adayları, seçmene internet üzerinden ulaşma konusunda diğer partilere göre daha ''başarılı'' görünüyor.

CHP'nin Ankara Büyük Murat Karayalçın, içeriği tamamlanmış internet sitesi www.karayalcin.com, İstanbul'da Kemal Kılıçdaroğlu; www.kemalkilicdaroglu.com ve İzmir'de de Aziz Kocaoğlu; www.azizkocaoglu.org üzerinden seçmenlerine uzun zamandır sesleniyor.

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in resmi internet sitesi bulunmadığı öğrenildi. Ancak bir taraftarınca açıldığı düşünülen www.melihgokcek.com.tr adresinde Gökçek'in çalışmalarına ilişkin bilgiler yer alıyor.
İstanbul'un AK Parti'li belediye başkanı Kadir Topbaş'a ait www.kadirtopbas.com.tr internet adresi ise tek başına içerik barındırmıyor. Site, belediyenin resmi internet sitesi http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/AnaSayfa2.aspx adresine yönlendiriliyor.
AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy da www.tahaaksoy.com adresinden seçmenlerine sesleniyor.
 

Beypazarı örneği

MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, www.mansuryavas.com.tr internet adresinden kendisi hakkında bilgi almak isteyen seçmenlere, iki dönemdir belediye başkanlığını yaptığı Beypazarı ilçesinin dönüşümünü içeren bir video izlettiriyor.

MHP'nin İstanbul adayı Ahmet Turgut'un sitesi, www.ahmetturgut.org adresinde ise içerik bulunmuyor ve ziyaretçileri tek bir ''hitap'' sayfası karşılıyor.

İzmir'in MHP'li adayı Musavat Dervişoğlu ise www.musavatdervisoglu.com adresinde seçmenlere sesleniyor ve yaptığı çalışmalara ilişkin bilgilere yer veriyor.

DTP'nin ise üç büyük şehirde sadece İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Akın Birdal'ın, www.akinbirdal.com internet adresi aktif durumda bulunuyor. DTP'nin Ankara'da ''platformlarla birlikte'' desteklediği Hayriye Kamile Öncel'in internet sitesinin seçimden önce açılması planlanıyor. İzmir'de de yine ''platform'' olarak desteklediği Arif Ali Cangı'nın, ''com'', ''net'' ya da ''org'' uzantılı internet sitesi bulunmuyor.
 

Diğer başkan adayları

Diğer birçok il, ilçe ve beldenin başkan adaylarının da şahsi internet siteleri bulunuyor.
Örneğin Antalya'da AKP'li başkan Menderes Türel; www.menderesturel.com.tr, MHP'li aday Kemal Çelik; www.kemalcelik.gen.tr ve CHP'li aday Mustafa Akaydın ise ''Yaparsa Hoca Yapar'' sloganıyla www.mustafaakaydin.com internet adresinden seçmenlerine ulaşmaya çalışıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler