İsrail'in Türkiye'nin notasına yanıtı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, İsrail'in, Türkiye'nin İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Avi Mizrahi'nin sözlerine ilişkin notasına yönelik dün verdiği yanıtı değerlendirmeye aldıklarını belirterek, ilişkilerin geliştirilmesine yönelik ifadelere iştirak ettiklerini söyledi.

Yayınlanma: 24.02.2009 - 13:32
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, Türkiye'nin İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Avi Mizrahi'nin sözlerinin İsrail ordusunu bağlamadığı yönünde yapılan açıklama ile Genelkurmay Başkanlığı'na gönderilen mektuba atıfta bulunulduğunu bildirdi.

Yanıtta Türkiye-İsrail ilişkilerinin devamına atfedilen önemin de altının çizildiğini belirten Özügergin, yanıtın değerlendirileceğini kaydetti. Özügergin, İsrail'in yanıtının Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı'na da gönderildiğini, yanıtta İsrail ile ilişkilerin geliştirilmesine yönelik ifadelere iştirak edildiğini söyledi.

Gazze süreciyle ilgili bir soru üzerine Özügergin, mevcut iki ateşkesin tek ve kalıcı bir ateşkese dönüştürülmesi yolundaki çalışmaların Mısır'ın başkanlığında sürdürüldüğünü anımsattı.

Gazze'deki trajedinin ardından süratle yapılması gereken işlerden birinin Filistinliler arasında uzlaşma sağlanması olduğunu belirten Özügergin, gelen bilgilere göre bu yönde yine Mısır'ın başkanlığında çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti. Özügergin, Türkiye'nin başından beri Mısır'ı bu çalışmalarında desteklediğini kaydetti. Türkiye'den süreç içinde çok sayıda heyetin Mısır ve Suriye'ye gittiğini hatırlatan Özügergin, ancak şu anda bölgede heyet bulunmadığını söyledi. Özügergin, bundan sonra da Türkiye'nin sürece yönelik elinden geleni yapmaya devam edeceğini belirtti.

İsrail'deki seçim sürecine yönelik bir soru üzerine de Özügergin, kurulacak hükümetin bölgenin sorunlarına çözüm bulmasını ümit ettiklerini anlattı. Özügergin, İsrail'in bir an önce seçmeninin verdiği tercih doğrultusunda bir hükümete kavuşmasını ve bu çerçevede Ortadoğu barış sürecine kalınan yerden devam edilmesini ümit ettiklerini söyledi.

Özügergin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos dönüşü yaptığı açıklamadaki "monşer" ifadesini değerlendirmesinin istenmesi üzerine, "Bu soruyu şu anda ele almak doğru olmaz. Sayın Başbakanımızın ifadelerini yorumlamak bize düşmez" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler