"Sayın Doğan, önce kendine gel"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Doğan Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'ın yabancı bir gazeteye yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, "Sayın Doğan, önce kendine gel... Bu Başbakan öyle küçük düşünen bir başbakan değil. Bu Başbakan Türkiye'nin şanına yakışan,Türkiye'nin büyük düşünmesini kendisi için ideal addeden bir başbakan" dedi.

Yayınlanma: 24.02.2009 - 13:34
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde yerel seçimlerin yaklaştığını ifade etti ve ''29 Mart'ta son sözü siz söyleyeceksiniz. İnanıyorum ki o gün geldiğinde daha gür bir sesle bir kez daha 'AK Parti' diyeceksiniz. 'Durmak yok yola devam' diyeceksiniz'' şeklinde konuştu.

Yozgat'ın çok güzel ve anlamlı bir türküsü olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
''Ne diyor Yozgat sürmelisi? Dersini almış da ediyor ezber... Bunlar son 3 seçimde derslerini aldılar ama bir türlü ezberleyemediler. 3 Kasım'da derslerini aldılar ama ezber edemediler, 22 Temmuz'da aldılar ezber edemediler. Milletin verdiği dersten sürekli bütünlemeye kaldılar, ikmale kaldılar. 29 Mart'ta bir kez daha bunlara derslerini vereceksiniz. 29 Mart'ta bir kez daha bunları sandığa kilitleyeceksiniz. Hani Alaaddin'in lambası vardır. Lambanın içinden cin çıkar ya bunlar da sandık cini olmuşlar. Sizin kilitlediğiniz sandıktan çıkmak için akla hayale gelmedik vaatler uyduruyorlar. Masallardaki gibi 'dile benden ne dilersen' diyorlar, gökteki yıldızları vaat ediyorlar. Kim size 'ben gökteki yıldızları sayarım' diyorsa... inanılır mı?"

Kendisinin Yozgat'ta 16'ncı mitingini yaptığını hatırlatan Erdoğan, ''muhalefetin meydanlara çıkamadığını, kapalı salonlarda dolaştığını'' iddia etti.


"Nihayet seçimi hatırladılar"

Muhalefetin proje üretmediğini de ileri süren Erdoğan, ''MHP'ye bakın, CHP'ye bakın nihayet Ankara'dan başlarını uzattılar, nihayet seçimi hatırladılar. Nihayet milleti, meydanları hatırlar gibi oldular ama dikkat edin bir tane projelerini duydunuz mu, bir tane planları var mı? Duyamazsınız bunların böyle bir niyetleri, böyle bir dertleri yok. Bunların hizmet diye, eser diye belediyecilik diye, şehircilik diye dertleri yok. Bunlar eski komünist rejimlerde vardı ya 'çamur at tutmasa da iz bırakır'. Bu anlayışla siyaset yapıyorlar'' diye konuştu.


"Her şeyiniz sağlamsa niçin rahatsız oluyorsunuz"

Konuşmasında Doğan Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'a da seslenen Erdoğan,''Buradan Sayın Doğan'a da sesleniyorum. Amerikan gazetelerinden bir tanesine açıklama yapıyor. 'Başbakanın çocuklarına' diyor 'ilgili haberlerimizden rahatsız olduğu için bunları koyma dedi. Biz de reddettiğimiz için bundan dolayı' diyor 'bize bunu yaptı...' Sayın Doğan, önce kendine gel. Bu Başbakan öyle küçük düşünen bir başbakan değil" iddiasında bulundu.

 

''Bunların yalanları suyu bulandırmaz''

Başbakan Erdoğan, ''Kurbağanın vakvağası suyu bulandırmaz, bunların yalanları suyu bulandırmaz, bunların iftiraları bizim hizmetlerimizi bulandırmaz, bunların çamurları bizim kutlu yolculuğumuzu bulandırmaz'' dedi.

Erdoğan, partisinin Çorum Abide Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Çorum'un kadim medeniyetlerin merkezi, bu millet, bu ülke için, istiklali için gencecik fidanlarını vatan uğruna feda etmiş ve milli mücadelede en fazla şehit veren şehir olduğunu söyledi. ''Bu onurlu, gururlu şehrin başını öne eğmeye kimin haddi olabilir? Bu kahramanlar diyarını yok saymaya kimin haddi var?'' dedi. Erdoğan, iktidarı 36 milyar dolar ihracatla devraldıklarını, 6 senede üzerine 96 milyar dolar ilave ettiklerini ifade ederek, 2008 sonu ihracatının 132 milyar dolarla kapandığına dikkati çekti. Göreve geldiklerinde Türkiye'nin GSYİH'sinin 230 milyar dolar olduğunu, buna 530 milyar dolar ilave ederek 750 milyar dolara çıkardıklarını anlattı.

Başbakan Erdoğan, KÖYDES Projesi ile bütün köylerin Hükümet'in masasında tek tek elden geçtiğini söyledi. Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış ve TOKİ anahtar teslim töreninde yaptığı konuşmada, açılışı yapılan 63 tesisin Çorum'a hayırlı olmasını diledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler