Rumların enerji pazarlığı

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin, Türkiye ile üyelik müzakerelerinde enerji başlığına itirazını geri çekmek için AB'den bazı taleplerinin olduğu belirtilirken, Rumların enerji yatırımları için AB'den para istediği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 24.02.2009 - 14:08
Abone Ol google-news

ABHaber, Kıbrıslı Rumlar enerji başlığına itirazlarını geri çekmek için AB'den bazı isteklerinin bulunduğunu bildirdiği haberini anımsatarak Rumların bu isteklerinin belli olduğunu belirtti.

Haberde şöyle denildi:
"Rumlar çok diplomatik bir dille AB'den Rum kesiminde yapılacak enerji yatırımları için para istedi. AB'nin önerdiği para desteğini çok az bulan Rumlar paranın artırılmasını istediler. ABHaber'e AB Konseyi'nden verilen bilgilere göre Rumlar bu konuda enerji başlığıyla para istenmesi konusunda bir bağ kurmadılar. Ancak anlayan anlar üslubuyla AB'den para istediler."

Rum Yönetimi Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Nicholaos Emiliu'nun, pazartesi günü Brüksel'de Genel İşler Konseyi çerçevesinde yapılan bir toplantıda, Avrupa Birliği'nin Kıbrıs'a enerji alanındaki mali yardımının yetersiz olduğunu söyledi.

Toplantıda özellikle Avrupa'nın ekonomik canlandırma planı üzerinde konuşan Nicholaos Emiliu, Avrupa Komisyonu'nun canlandırma planının, özellikle enerji alanında önerilen projelerle ilgili önerisinin coğrafik dengede gerekli ölçütleri yerine getirmediğine işaret etti.

Nicholaos Emiliu'nun, toplantıda "Vasiliko'daki Enerji Merkezi yapımının 750 milyon Avro'ya mal olacağı düşünülürse Kıbrıs için önerilen 10 milyon Avro'luk mali yardımın yetersiz olduğunu düşünüyoruz" dediği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler