Çin ve AB zirvesi

Avrupa Birliği dönem başkanlığını yürüten Çek Cumhuriyeti'nin Pekin Büyükelçisi Vitezslav Grepl, bir gazeteye verdiği demeçte, Çin ve Avrupa Birliği (AB) liderlerinin, mayıs ayında Prag'da bir araya geleceği açıkladı.

Yayınlanma: 25.02.2009 - 08:11
Abone Ol google-news

Çin ve Avrupa Birliği (AB) liderlerinin, mayıs ayında Prag'da bir araya geleceği bildirildi. AB dönem başkanlığını yürüten Çek Cumhuriyeti'nin Pekin Büyükelçisi Vitezslav Grepl, İngilizce yayımlanan resmi China Daily gazetesine verdiği demeçte zirvenin yapılacağını söylerken, Çin makamları zirvenin tarihiyle ilgili henüz resmi açıklamada bulunmadı. Ancak Başbakan Ven Ciabao'nun ocak ayındaki Avrupa gezisi sırasında zirvenin "yakında" yapılması konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Çin ile AB arasında geçen yılın sonunda yapılması planlanan zirve, Pekin yönetiminin Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin Tibet'in sürgündeki lideri Dalay Lama ile görüşmesine tepki göstermesi üzerine iptal edilmişti. Çek Cumhuriyeti, Fransa'nın dönem başkanlığında gerilen Çin-AB ilişkilerini yumuşatmak için harekete geçmiş ve zirvenin Londra'da düzenlenecek G-20 zirvesinden sonra yapılacağını duyurmuştu.

China Daily gazetesi, "bu gelişmenin, taraflarının küresel finansal krize karşı işbirliği yapma yönündeki isteğini gösterdiği" yolundaki uzman görüşlerine de yer verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler