Şandır: Sorumlu Başbakan

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, DTP Grubu'nun TBMM çatısı altında suç işlediğini ve bunun sorumlusunun da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 25.02.2009 - 09:55
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, DTP grubunun dün gerçekleşen toplantısında, Ahmet Türk'ün Kürtçe konuşarak suç işlediğini, bu suçun işlenmesinde sorumlunun ise TRT'de Kürtçe yayına izin veren Başbakan Erdoğan olduğunu söyledi.

Şandır, TBMM'de düzenlenen basın toplantısında, DTP grup toplantısında DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün Kürtçe konuşması ile ilgili sorulara cevap verdi. DTP Genel Başkanı Türk'ün Anayasal bir işlediğini vurgulayan Şandır, "Anayasa'da milletvekili olmanın resmiyeti yemin ederek başlar. Anayasanın 1.2. ve 3.'cü maddeleri değiştirilemez. Türkiye'nin resmi dili Türkçe'dir. Hiçbir kamu kurumu çatısı altında başka bir dil kullanılamaz. Bu suçun faili başta Başbakan Erdoğan olmak üzere suçu işleyenlerdir" dedi.

Suçun siyasi sorumluluğunun Başbakana ve AKP hükümetine ait olduğunun altını çizen Şandır, "TRT'de Kürtçe yayına hukuka rağmen müsaade eden Başbakan ve hükümet bu suçu işlemişlerdir. DTP Başkanı 'Başbakan Kürtçe konuşuyor ben niye konuşmayayım' diyerek TBMM'de Kürtçe konuşma yapmıştır. Gelinen noktada Türkiye'ye bir meydan okuma vardır. Bu kimsenin hakkı değildir. Sonucun nereye gideceğini ise hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.


"Koca kulak hükümetin işi"

MHP Grup Başkanvekili Şandır, Doğan Yayın Grubu Holding Başkan Yardımcısı Soner Gedik ile Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy'un görüşmelerinin internete düştüğünün hatırlatılması üzerine de, "Türkiye'de her seviyede hukuk ihlal ediliyor. Türkiye'yi Türk milleti adına AKP yönetmekle sorumludur. 'Koca Kulak' dedikleri dinlemeyi AKP iktidarı yönetmekte herkes de izlemektedir. Olay gazetelere ve internet sitelerine yansımıştır. Siyasi iktidar hukuksuzluğu durdurmak ve gereğini yapmak zorundadır" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler