Aynı tas aynı hamam

ABD'nin yeni Başkanı Barack Obama döneminde de CIA politikalarında değişiklik yapılmayacak. CIA'nın yeni Başkanı Leon Panetta yaptığı açıklamalarda eski Başkan George Bush döneminde izlediği politikaları sürdüreceğinin işaretini verdi. Panetta'nın açıklamaları 'aynı tas aynı hamam' deyimini akıllara getirdi.

Yayınlanma: 26.02.2009 - 12:43
Abone Ol google-news

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA), yeni Başkan Barack Obama döneminde de eski Başkan George Bush'un döneminde izlediği politikaları sürdüreceğinin işaretini verdi.

CIA'nın yeni Başkanı Leon Panetta, gazetecilerle yaptığı ilk toplantısında, teşkilatın Pakistan'da militanlara insansız uçaklarla saldırılarını devam ettireceğini söyledi. Panetta, burada militanlara karşı insansız uçak kullanmanın şu an için en etkili yöntem olduğunu iddia etti.

CIA sorgulamalarına yeni sınırlar getirileceğini de bildiren Panetta, sert sorgulama tekniklerinin gerekmesi durumunda, Obama'nın savaş zamanlarındaki yetkisini kullanabileceğini kaydetti.

Panetta, yeni dönemde Somali ve Yemen gibi El Kaide terör örgütüne sığınak olabilecek sıcak noktalarda casusluk faaliyetlerine odaklanacaklarını da ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler