MGK toplantısı sona erdi

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 5 saat sürdü.

Yayınlanma: 26.02.2009 - 13:24
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde saat 14.00'da başlayan yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, sona erdi. Toplantıya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kurul üyesi Bakanlar ve Kuvvet Komutanları katıldı.

MGK toplantısı, Cumhurbaşkanlığı hizmet binasındaki yeni salonda yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, toplantı öncesinde, kurul üyelerine yenilenen salonla ilgili bilgi verdi. Toplantı masasında, her bir kurul üyesinin önünde masanın içine girip çıkabilen ve arkasında Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan monitörlerin yer aldığı dikkat çekti.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısından sonra yapılan açıklamada, "Ülkemizin asayiş ve güvenliğini etkileyen iç ve dış gelişmelerin kapsamlı bir değerlendirmesi yapılmış, alınan tedbirlerin ve yürütülen mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği teyit edilmiştir" denildi.

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'nin açıklaması şöyle:

"1. Milli Güvenlik Kurulu, 26 Şubat 2009 günü olağan toplantısını yapmıştır.
2. Toplantıda,
A. Ülkemizin asayiş ve güvenliğini etkileyen iç ve dış gelişmelerin kapsamlı bir değerlendirmesi yapılmış, alınan tedbirlerin ve yürütülen mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği teyit edilmiştir.
B. İsrail- Filistin ihtilafı ve Orta Doğu'daki durum ele alınmış barış süreci, Gazze krizi ve Filistinlilerarası uyuşmazlık ile İsrail ve Filistin de seçimlerle bağlantılı gelişmeler gözden geçirilmiştir.
Bölgede barış ve istikrarın tesis edilmesi ve Filistin meselelerinin bir an önce çözüme kovuşturulması için bölge ülkelerin başta olmak üzere uluslararası topluma büyük sorumluluklar düştüğü vurgulanmış, Türkiye'nin Orta Doğuda kalıcı barış ve istikrarın sağlanması çabalarına katkıda bulunmaya devam edeceği belirtmişti.
C. Irak'ta son dönemde vuku bulan gelişmeler ve Irak ile işbirliğinin, güvenlik, enerji ve ekonomi boyutları başta olmak üzere güçlendirilmesi amacıyla yürütülen temaslar ele alınmıştır."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler